ezt írtuk anno 1991-ben

2021.09.30. 07:30

Szilvásgombóc-evésből készült a csúcsdöntésre

Gombóckirálynak jelentkezett egy férfi – a szándékát az Észak-Magyarország ügyeletes riporterével közölte.

20201109, Budapest Szék étterem képen: Szilvás gombóc fahéjas morzsában, szilvalekvárral töltött gombóc, fűszeres szilvakrémmel Fotó: Knap Zoltán (KZ) Bors

Forrás: MW

Fotó: Knap Zoltán

A lap 1991. szeptember 30-án a részleteket is megosztotta az olvasóival: az illető arra készül, hogy 153+1 szilvás gombócot eszik meg, még karácsony előtt. Az újság felkarolta az ötletet, nyilvánosságot ígérve a kivitelezéshez, egyben megszólítva mindazokat, akik késznek mutatkoznak támogatni a kezdeményezést.

Lelátók előtt

Lenne előfutam – próbaevés – is. Nem hiányozhat egy olyan közjegyző, aki jártas a nemzetközi jogban, s ismeri a Guinness-rekordok könyvét. Kell továbbá egy orvos, aki súlyt és vérnyomást mér, előtte és utána, s nem hiányozhat a nagyérdemű közönség sem. Minthogy üres lelátók előtt gombócot enni sem lehet – vélelmezte a megyei napilap.

A vállalkozó kedvű rekorderaspiránsról közelebbit nem árult el az újság, csak annyit tárt fel róla: nem miskolci, viszont megyénkbeli, így a majdani közönséget sem csak a megyeszékhelyről remélhetik.

(A borítóképen: Mennyit lehet egy ültő helyben megenni a szilvás gombócból?)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában