Hazai turizmus

2021.09.24. 07:00

Sokan terveznek kikapcsolódni októberben

A hosszú őszi szünet jól jön a szállásadóknak, sokan kelnek majd útra.

Hegyi Erika

20210818 Veszprém Betekints Wellness és Konferencia Hotel Fotó: Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Forrás: MW

Fotó: Penovác Károly

Hazánk szálláshelyeire egymás után futnak be az október végi foglalások. Nincs ez másként megyénkben sem, ahol a hotelek munkatársai arról számoltak be lapunknak, hogy már érződik az őszi szünet közeledte. A szálláshelyek pedig számítanak arra, hogy az idei, hosszú őszi vakációt vagy annak egy részét utazással, kikapcsolódással töltik a családok. Sok hotel állított össze külön a szünetre szóló csomagokat, programokat, és várják kedvezményekkel a pihenni vágyókat. Megyénk néhány hotelében érdeklődtünk, ők miként várják a tanítási szünet napjait.

– Már alakulgat október utolsó hete – fogalmazott a miskolci Hotel Lignum recepciósa. – A foglalások számából érződik, hogy őszi szünet lesz ebben az időben. A vendégek valószínűleg számolnak azzal, hogy esetleg a koronavírus-járvány miatt az idén is szigorításokat rendel el a kormány, de aki biztosra akar menni, már lefoglalja a szálláshelyet. Nálunk ugyanis ingyenesen vissza lehet mondani a foglalást. Általában 2-3 éjszakát töltenek itt a vendégek, ez alatt az idő alatt, mivel Tapolcán vagyunk, feltétlenül kipróbálják a barlangfürdőt, ez a legnépszerűbb, de szétnéznek a környéken is. Kedvelt célpont Lillafüred, Miskolc belvárosa, Egerbe is ellátogatnak, és vonzó a Bükk hegység is. A tanítási szünetben főleg a gyerekes családok foglalnak nálunk, hiszen ők máskor nemigen tudnak hosszabb kirándulásokat tenni. Az a tapasztalat, hogy a fővárosban és a Dunántúlon élők látogatnak el hozzánk szívesen – tette hozzá a hotel munkatársa.

Két-három nap

Szépen érkeznek a foglalások az őszi szünetre a sárospataki Rákóczi Hotelbe is. Rása Brigittától, a szálloda munkatársától megtudtuk, október 22-e és 23-a telt házas lesz, és az őszi szünet további napjaira is vannak már foglalások. Mindenképpen érződik, hogy iskolai szünet lesz, nagyobb az érdeklődés október utolsó hetére, mint más heteken.

– A hozzánk érkező vendégek változatos programokat tudnak szervezni. Megnézik a sárospataki Rákóczi-várat, a református kollégium nagykönyvtárát, a Megyer-hegyi tengerszemet, elkirándulnak a közeli várakhoz is, például Füzérre, Füzérradványon pedig a kastélyt tekintik meg. A szomszédos Sátoraljaújhely is jó lehetőségeket kínál. Aki pedig fürdeni kíván, annak ott a Végardó Fürdő, aminek meleg vizű medencéje ősszel is élvezhető – sorolta a hotel munkatársa. Hozzátette: hozzájuk jönnek fiatalok, idősek, családok. A vendégek általában 2-3 éjszakát foglalnak, de van, aki csak egyet, mások egy egész hetet is eltöltenek a városban és környékén.

Mezőkövesden is érdeklődtünk, a Zsóry Hotelben. Itt még nem foglaltak sokan az őszi szünetre, tudtuk meg Dudás Andrea recepcióstól. A mostani állás szerint úgy gondolja, hogy nem lesz telt ház október végén.

– Akik Mezőkövesdet választják úti célként, főleg a fürdési lehetőség miatt teszik. Azonban a kirándulás is belefér a programba. Helyben sokan kíváncsiak a Matyó Múzeumra és a Hadas városrészre, de ellátogatnak Egerbe, Noszvajra és a Tisza-tóhoz, a poroszlói ökocentrumba – sorolta a hotel munkatársa.

(A borítóképen: Sokan terveznek egy kis wellnesst októberre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában