Mathias Corvinus Collegium

2021.09.24. 15:00

Sikeres az MCC FIT Programja Miskolcon

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjára idén is többszörös volt a túljelentkezés.

Szaniszló Bálint

Forrás: MCC

Miskolcon 2015 óta van jelen az MCC FIT Programja, amelybe évről évre egyre többen szeretnének bekerülni. Idén a programban érintett városok közül Miskolcon jelentkeztek a legtöbben.

A motivációt is vizsgálták

A képzés az általános iskola ötödik osztályától kínál lehetőséget a fiatalok számára tehetségük kibontakoztatására. A felvételi során, a játékos faladatoknál és a beszélgetéseknél az MCC szakemberei nemcsak a gyerekek általános és érzelmi intelligenciájára voltak kíváncsiak, hanem arra is, mennyire motiváltak a jelentkezők. Ezekből kiderült, hogy mik a terveik a jövőt illetően, milyen kérdések foglalkoztatják őket, hogy ilyen fiatalon is mennyire érzékenyen érinthetik őket a társadalmi problémák.

A felvételt nyert diákok számára szeptember végén kezdődnek a programok, amelyek során többek között betekintést kaphatnak a pénzügy vagy az egészségügy világába, ismerkedhetnek a jövő olyan tudományterületeivel, mint például az űrkutatás, a robotika vagy a drónok világa, de azt is megtanulhatják, hogyan legyenek tudatos internethasználók, kritikus hírfogyasztók vagy megismerhetik az önkifejezés, a stresszkezelés módszereit is. Mindezt játékos formában, neves szakértők és szakpszichológusok segítségével tehetik meg.

A miskolci regionális központban a FIT mellett az MCC teljes képzési palettája elérhető, így például a középiskolások és az egyetemisták is bekapcsolódhatnak a tehetséggondozó intézmény programjaiba.

(A borítóképen: A tudományok világába kapnak betekintést a diákok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában