titkos jótevő

2021.09.19. 18:30

Rejtélyes átalakuláson esett át a buszmegálló Sajóivánkán

Egyelőre ismeretlenek adtak teljesen új kinézetet a buszvárónak, mindössze egy nap alatt.

Apagyi Beáta

Forrás: Olvasónktól

Varázslatos átalakuláson esett át egyik napról a másikra Sajóivánkán a buszmegálló. „Ismeretlen tettesek” egy lakóépületet faragtak belőle, no persze nem a szó szoros értelmében, hanem hatalmas falmatricák, faliposzterek segítségével.

Alaposan meglepődtek

Jelenleg a buszmegálló várórésze kívülről is úgy néz ki, mint egy lakóépület, és belülről is igazán otthonos kép fogadja a buszra várakozókat. Könyvespolc, fotel, állólámpa, kandalló pattogó tűzzel, a padlón egy kutya pihen, míg az ablakban macska nézelődik. Kívül egy pihenőrész székekkel, asztallal, napernyővel, és még egy kerékpár is áll a falnak támasztva.

A dolog meglepetésként érte Seszták Ottó polgármestert is, aki a közösségi oldalon tett közzé bejegyzést. Mint írja, csodát tettek azzal, hogy szebbé varázsolták a települést ezzel a buszmegállóval. Ha alkalmat kap rá, személyesen is meg szeretné köszönni. Megkeresésünkre elmondta, még nem tudni, kik voltak a szépítők.

– Hétfőn reggel egyik kollégám kérdezte: láttam-e már az új buszmegállót. Értetlenül álltam a kérdés előtt, ezért elmentem, és megnéztem, miről is van szó. Ekkor szembesültem azzal, hogy a régi buszmegálló új arculatot kapott. Nagyon tetszett, le is fotóztam és próbáltam informálódni a szemben lakóktól, hogy mégis kinek a keze munkáját dicséri az alkotás. A szemtanúk szerint vasárnap délután fél 5 körül megjelent körülbelül 10-15 fiatal, és két középkorú férfi irányítása mellett megkezdődött a munka, ami a visszaemlékezés alapján 19 óráig tartott. Nem tudom, miért pont ezt a buszmegállót szemelték ki, csak olyasmire tudok gondolni, hogy talán itt volt megfelelő felület az alkotásra – találgatott Seszták Ottó.

– A település szempontjából ez egy abszolút központi felszállóhely, ráadásul a szomszédból, Sajókazáról is ide járnak át az ott élők, itt várják a buszt és szállnak fel a tömegközlekedési eszközre. Azonban nemcsak a várakozók, hanem a mellette elhaladók is látják a 26-os főút mentén elhelyezkedő barátságossá varázsolt megállót – folytatta.

– Az eset óta több kollégám is érdeklődött, hogy csináltam, azonban nem learatva a babérokat tájékoztattam őket, hogy nem az én érdemem, erre ébredtem – folytatta viccelődve a polgármester.

– A felújításnak művészi értéke van, úgy gondolom, nem tudnánk egykönnyen reprodukálni. Szeretném megköszönni még egyszer az alkotóknak, ahogyan azt Facebook-bejegyzésemben is tettem. Nagy örömet jelentene számomra, ha ezt személyesen is megtehetném, bármikor szívesen látom őket – tette hozzá hálásan.

(A borítóképen: Ilyen lett a buszmegálló a hétvégén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában