2021.09.15. 12:00
Ősszel jött el a szezonja
Végtelenül egyszerű finomság a szilvás-mandulás pite, érdemes kipróbálni.
Forrás: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Egész évben nagy népszerűségnek örvendő édesség a pite, szezonális gyümölcsökkel megtöltve még inkább. Ezúttal ennek megfelelően a szilvás változatot választottuk, és végtelenül egyszerű receptjét ajánlva közöljük a szilvás-mandulás pite elkészítési módját.
Szilvás-mandulás pite
Hozzávalók:
25 dekagramm liszt,
20 dekagramm porcukor,
15 dekagramm margarin,
2 tojás,
1 csomag sütőpor,
1,5 deciliter tej,
40 dekagramm magozott, apróbb darabokra vágott szilva,
7 dekagramm szeletelt mandula,
1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A margarint a porcukorral keverjük el gépi habverő segítségével, majd egyesével adjuk hozzá a két tojást. Folyamatos keverés mellett lassan adagoljuk a tejet is az egyveleghez. A sütőporos lisztet kisebb adagokban fakanállal keverjük a masszához, míg sima nem lesz. Tegyünk bele 1 mokkáskanál őrölt fahéjat is. Az így kapott masszát öntsük tepsibe, simítsuk el. A tetejét bőségesen rakjuk ki a szilvadarabokkal kissé belenyomkodva. Szórjuk rá bőségesen a szeletelt mandulát, és előmelegített sütőben körülbelül 170 fokon, 20-25 perc alatt süssük készre, de végezzünk mindenképpen tűpróbát. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
(A borítóképen: Érdemes ősszel minél több szilvát enni, finom és egészséges)