Ízvilág

2021.09.15. 12:00

Ősszel jött el a szezonja

Végtelenül egyszerű finomság a szilvás-mandulás pite, érdemes kipróbálni.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egész évben nagy népszerűségnek örvendő édesség a pite, szezonális gyümölcsökkel megtöltve még inkább. Ezúttal ennek megfelelően a szilvás változatot választottuk, és végtelenül egyszerű receptjét ajánlva közöljük a szilvás-mandulás pite elkészítési módját.


Szilvás-mandulás pite

Hozzávalók:

25 dekagramm liszt,

20 dekagramm porcukor,

15 deka­gramm margarin,

2 tojás,

1 csomag sütőpor,

1,5 deciliter tej,

40 dekagramm magozott, apróbb darabokra vágott szilva,

7 dekagramm szeletelt mandula,

1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A margarint a porcukorral keverjük el gépi habverő segítségével, majd egyesével adjuk hozzá a két tojást. Folyamatos keverés mellett lassan adagoljuk a tejet is az egyveleghez. A sütőporos lisztet kisebb adagokban fakanállal keverjük a masszához, míg sima nem lesz. Tegyünk bele 1 mokkáskanál őrölt fahéjat is. Az így kapott masszát öntsük tepsibe, simítsuk el. A tetejét bőségesen rakjuk ki a szilvadarabokkal kissé belenyomkodva. Szórjuk rá bőségesen a szeletelt mandulát, és előmelegített sütőben körülbelül 170 fokon, 20-25 perc alatt süssük készre, de végezzünk mindenképpen tűpróbát. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

(A borítóképen: Érdemes ősszel minél több szilvát enni, finom és egészséges)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában