segítség

2021.09.25. 18:00

Oroszlánok segítenek a látássérülteknek

Harmincéves idén az Első Miskolci Lions Klub.

Dr. Barkóczi István, Kiss László és Barnóczki Gábor

Fotó: BT

A jószolgálati célokkal alapított szervezet a vakok és gyengénlátók segítését tűzte ki elsődleges célul. A vakok és gyengénlátók megyei szervezete mellett a súlyosan sérült gyerekekkel foglalkozó Tüskevár intézményt emelte ki a támogatottak között Kiss László, az Első Miskolci Lions Klub sorsos elnöke a City Hotelben tartott tájékoztatón. Az elmúlt 30 év kapcsán elmondta, hogy a rendszerváltozás éveiben alakult Magyarországon a legtöbb Lions Klub, de megszakítás nélküli 3 évtizedes múlttal ennek ellenére nem sokan büszkélkedhetnek az országban.

Az eseményen jelképesen is átadták azt az adományt, ami 120 ezer forintos támogatást jelent a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének.

– Lesz helye ennek az összegnek, hiszen a látássérültek életvitelét segítő eszközök beszerzésére fordítjuk majd ezt a pénzt – hangsúlyozta Barnóczki Gábor, a támogatott egyesület elnöke.

Ebben az évben is kiemelt programokat szervez a vakok és gyengénlátók támogatására az oroszlánt jelképül választó klub. Erről és korábbi programjaikról is szólt Barkóczi István, a klub egyik alapító tagja.

– Az a sok évtizedes tapasztalatunk, hogy lehet olyan jótékonysági rendezvényt szervezni, amelyre kedvvel és jó szívvel jönnek el az emberek, és adakoznak is egy-egy nemes célra – emelte ki Barkóczi István. A legközelebbi program, amelyet a klub immár harmadik alkalommal szervez meg, a Vakszüret lesz, ahol épek és látássérültek töltenek majd el egy kellemes napot. Az országban egyedülálló szüreti programot október 2-án rendezik meg.

(A borítóképen: Barkóczi István, Kiss László és Barnóczki Gábor a tájékoztatón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában