Hidasnémeti, Telkibánya

2021.09.30. 14:30

Önkénteseket várnak az állatmentők

Önkéntestoborzó és ismeretterjesztő napokat szervez a hétvégén az Árvácska Állatmentő Állomás.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Hidasnémetiben október 2-ára, szombatra szervezett eseményen vadon élő sérült állatok befogadására teszik alkalmassá az egykori határőr­állomás kutyakenneljeit. Támogatóik részt vehetnek a környezet rendezésében, a fogadóhelyek kialakításában, amelyek tartós használatba vételére engedélyt kapott a szervezet a tulajdonos önkormányzattól.

Másnap, október 3-án kora délután Telkibányán, a Szabadság út 6. alá várják a tevékenységük iránt érdeklődőket. Az Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesülettel (Azértke) közösen szervezett programon kézműves-foglalkozásokkal (madárodú, -etető építése), madármegfigyelő sétával, különleges kisállatokkal, játékos ismeretterjesztő programokkal várják a tevékenységük iránt érdeklődőket.


Figyelemfelhívás

A kezdeményezés célja a települések környékén élők figyelmének felhívása a helyi természeti értékekre. A programokról és a csatlakozás lehetőségeiről bővebb információ az Azértke Facebook-oldalán olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában