Keresztúri Szőlő és Bor Napja

2021.09.28. 15:00

Mulatós hacacáré borral és pogácsával

Pogácsa- és borversenyt tartottak Sajókeresztúr zenés szüretünnepén.

Detzky Anna

A borverseny nyertesei - Csöbör Katalin országgyûlési képviselõ, Major István a borveseny gyõztese, Kollár Miklós polgármester, Somogyi Gyuláné a harmadik helyezett és Kollár Miklós a borverseny második helyezettje

Fotó: Bujdos Tibor

Mulatós hacacárét tartottak televíziós sztárfellépőkkel a Keresztúri Szőlő és Bor Napján szeptember 25-én Sajókeresztúr főterén. A közös szüreti ebédet megelőzően hagyományőrző lovaskocsizásban, keresztúri hagymalekvár kóstolásban vehettek részt az ínyencek. A délelőtti programban közreműködtek a Csoda-Vár Óvoda óvodásai és az Eötvös József Általános Iskola tanulói is. A pogácsa- és borverseny eredményhirdetésén Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mondott köszöntőt és Kollár Miklós polgármester díjazta a legjobb sütemény- és italkülönlegességeket.

A felszabadult hangulatú rendezvényt a Rock Ritual Zenekar és a Miskolci Illés Emlékzenekar koncertjeivel, valamint tűzzsonglőr-bemutatóval és máglyagyújtással zárták.

„A mai egy különleges alkalom, egy hacacáré, ami az első szüreti nap idén Sajókeresztúrban, és nagyon jól sikerült” – mondta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. „Gratulálok azoknak, akik a pogácsasütő és borversenyen részt vettek. Végig kóstoltam a pogácsákat, amelyek között nagyon nehéz volt dönteni, mert mindegyik különleges. Szeretnénk minden jót, erőt, egészséget kívánni azoknak, akik a szőlőt művelték, utána nagy szeretettel kipréselték és bort csináltak belőle!”

(A borítóképen: Csöbör Katalin, Major István, a borverseny első helyezettje, Kollár Miklós polgármester, Somogyi Gyuláné harmadik és Kollár Miklós második helyezett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában