szakmai nap

2021.09.12. 14:00

Műhelymunka Kékeden

Elsősorban a település- és közösségépítési jó gyakorlatainak megismerése volt a cél.

Forrás: Olvasónk küldte

A Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága által indított közművelődési és közönségkapcsolati szakember középfokú OKJ-s szakmai képzésen részt vevő nyíregyházi csoport leendő közművelődési szakemberei meghívást kaptak Kéked polgármesterétől, Maczega Mártontól, hogy műhelymunka keretében megismerjék a borsodi kis falucska értékeit, hagyományait és természeti szépségeit.

A tapasztalati tanulás módszertanára épülő látogatás programja elsősorban a település- és közösségépítési jó gyakorlatainak megismerésére irányult. A szakmai nap célja voltaképpen újszerű módszerek alkalmazásával a helyi épített, kulturális és tradicionális értékek megismerése, megismertetése volt, a résztvevők aktív bevonására épített, több helyszínt érintő tanulmányút keretében.

Jó ötletek

A szakmai tapasztalatok cseréje mellett fontos kiemelni, a találkozás kiváló alkalmat biztosított arra, hogy a leendő közművelődési szakemberek jó ötletként akár magukkal is vigyék a megismert jó gyakorlatokat.

Továbbá ezek megismerésén keresztül szerezhettek új ismereteket, tapasztalatokat, kapcsolatokat, amelyek segítik a látottak alapján a későbbi, saját szakmai tevékenységükbe illeszkedő adaptálást.

A kirándulás részeként, a polgármester vezetésével, Felsőkékedet, a temetőt, a Melczer-kastélyt, a római katolikus templomot, a művésztelepet, valamint a Mátyás-forrást és fürdőt tekintették meg a csoport tagjai.

A kirándulás utolsó állomása Regéc vára volt, ahol Bakos Ferenc polgármester személyes tárlatvezetést tartott a csoportnak.

(A borítóképen: A tanulmányút résztvevői)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában