Túrázás

2021.09.22. 14:30

Megújultak a Szendrő körüli turistautak

Az októberi túra is érinti a most rendbe tett útvonalak egy részét.

Horváth Imre

Forrás: Olvasónktól

A nyár folyamán a Szendrői Természetjáró Szakosztály tagjai Szendrő térségében közel 30 kilométer turistaútszakaszt festettek újjá. A túraútvonal-szakaszok jelzései az elmúlt időszakban elkoptak és begazosodtak, így a jelzések felújítását és az útvonalak kitisztítását végezték el.

A Tornabarakony és Martonyi között lévő 10 kilométeres útvonal az Országos Kéktúra részét képezi. Ez a rész az egyik leglátogatottabb turistajelzés Szendrő térségében a kéktúra miatt.

A Szuhogy település központjából induló zöld jelzésű túraútvonal is teljes átfestésen esett át 3 kilométer szakaszon. Ezen útvonal segítségével Szuhogy központjából el lehet jutni gyalogosan a Csorbakő várának romjaihoz és a rudabányai bányatóhoz is. Ezáltal gyalogosútvonal-összeköttetés alakult ki a település és ezen turisztikai látnivalók között.

Szendrőből a Csákány-patakon keresztül a piros sáv jelzésen gyalogosan el lehet jutni egészen Abodig. Ez a gyönyörű útvonal számos természeti szépséggel rendelkezik. A több mint 7 kilométeres szakasz csodás szurdokon, szép kilátópontokon, valamint több patakátkelőn visz keresztül.

A Szendrő és a Rakaca-víztározó közötti turistajelzés is felújításra került. A közel 8 kilométeres útvonal közvetlen összeköttetést biztosít a város és a víztározó között Csehitanya érintésével. A szendrői Felsővárba is felkanyargó útvonalon több remek kilátópont is van, ahonnan a Bódva völgye megcsodálható.

A jelzésfestők remélik, hogy az útvonalak felújítása a térségbe látogató bakancsos turistákon kívül a helyieket is fogja motiválni a természetjárásra. A felújított túraútvonalak egy részén fog haladni az október 2-án megrendezésre kerülő Szendrő körül gyalogszerrel több távja is.

(A borítóképen: Több útvonalon festették át a jelzéseket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában