Kultúrházak éjjel-nappal

2021.09.26. 11:08

Kultúrházi bemutatkozó a Lovagi Tornák terén

Immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatot, idén 2021. szeptember 24-26. között, amelynek kiemelt záróhelyszíne a Diósgyőri vár mellett található Lovagi Tornák tere és Vásártér vasárnap.

Detzky Anna

Fotó: Bujdos Tibor

A „Mindennap értéket adunk” szlogen jegyében változatos programokkal várják a látogatókat a szervezők 10-től egészen estig. Novák Péter zenész, színész, rendező az eseménysorozat nagykövete. A Játéktári mókán tizenhat féle középkori játékot próbálhatnak ki az érdeklődők, amit fegyvermustra követ. Kézművesek, vásárosok, piktorok, utcazenészek, apródok és udvarhölgyek mutatkoznak be, íjász-bemutatót láthatnak a résztvevők és kipróbálhatják a betűvetést, a láncing és hangszerkészítést is.

Délután előadásokat hallgathatnak, zenés, színházi és jelmezes produkciókat tekinthetnek meg. A sokadalmat Varga Andrea Klára, Miskolc alpolgármestere, Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének (MANE) elnöke, Majorné Bencze Tünde, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője és Novák Péter, a Kultúrházak éjjel-nappal védnöke nyitotta meg.

https://boon.hu/video/kulturhazak-ejjel-nappal-a-lovagi-tornak-teren/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában