Hungarikum Gálakoncert

2021.09.25. 12:00

Hungarikum Gálakoncert Szilvásváradon

A Borsod-hevesi megyehatár közelében található Szilvásvárad ismét rangos kulturális eseménynek adhat otthon.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A Lipicai Lovasközpontban a legnagyobb opera, operett, magyar nóta és világzenei klasszikusok várják a szórakozni vágyó vendégeket egy lenyűgöző látványvilágú gálakoncert keretében. A szeptember 26-án, 16 órától kezdődő koncertre a belépés díjtalan.

Műfajok sokasága

Az Operettissima és az Állami Ménesgazdaság közös szervezésében megvalósuló Hungarikum Gálakoncert az előadóművészet szemüvegén keresztül, annak lehetőségei, különlegességei és sajátosságai segítségével mutatja be nemzeti értékeinket, tradícióinkat, büszkeségeinket: hungarikumainkat. A hangverseny öt oszlop – a népzene, az operett, az opera, a magyar nóta és a világzene – köré épül, és vezet végig egy délutáni utazás keretében a több mint ezeréves kultúránk történelmén.

A Hungarikum Gálakoncert fellépői az öt műfaj legnépszerűbb, elismert képviselői, műsoruk pedig az öt művészeti ágazat esszenciáját öleli fel. A több mint 100 színpadi közreműködőt felvonultató koncert látványvilága megidézi kulturális tradícióinkat, képzőművészeti, épített és innovációs értékeinket.

A hangversenyt kiegészíti egy utazókiállítás, amely szintén arra hivatott, hogy közelebb hozza a magyar kultúra bástyáit a befogadókhoz.

- Az élsport és az előadóművészet abban a tekintetben egy tőről fakad, hogy a lelátókon vagy a közönség soraiban közösen élünk meg élményeket, ugyanazt érezzük és éljük át egyszerre több ezer emberrel. Abban bízunk, hogy ez a koncertsorozat hagyományt teremt arra, hogy az óriási sportlétesítmények lehetővé tegyék a közösségi élet újabb színterén való találkozást – foglalta össze a projekt célkitűzését dr. Vadász Dániel, az Operettissima tulajdonosa és producere.

Imádja a közönség

A koncert egyik fellépője, Oszvald Marika, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő lesz.

- Ezt a koncertet imádja a közönség, és én is, résztvevőként és szemlélőként egyaránt. Hatalmas élmény átélni, nem találkoztam még ekkora volumenben ilyen változatos műsorral. Nagyon örülök, hogy a részese lehetek, megtiszteltetés. – fogalmazott a művésznő, aki korábban már részt vett a produkció békéscsabai, győri, kaposvári, debreceni és szegedi előadásában.

Sport és kultúra

A rendezvény az Állami Ménesgazdaság évadzáró eseménye, mellyel a környékbeli települések lakóinak szeretne köszönetet mondani a 2021-es versenyszezonért.

- A szilvásváradi Lipicai Lovasközpont az olimpiai szintű lovassport versenyek megrendezésén túl a kultúra, köztük kiemelkedően nemzeti kultúránk felkarolását és népszerűsítését is célul tűzte ki. A 2021-es versenyszezon eddig soha nem látott létszámú sportolót és lovat vonzott Szilvásváradra, hírül adva a világnak, hogy visszatértünk a nemzetközi vérkeringésbe. A sikernek Szilvásvárad és a környékbeli falvak közössége is kovácsa volt. E kiemelkedően egyedülálló koncerttel szeretnénk ezúton is megköszönni az itt élőknek, hogy kitartottak a Ménesgazdaság célkitűzései mellett és támogatják azt – mondta Cseri Dávid, az Állami Ménesgazdaság vezetője.

A Hungarikum Gálakoncerten fellépnek:

Bangó Margit, Fischl Mónika, Kállay Bori, Oszvald Marika, Szalóki Ági, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Laki Péter, Molnár Levente, Jávorkai Brothers, Kovács Zoltán, Magyar Állami Népi Együttes, Táncverzum Balettkar, Pálházi Bence Bandája, Vadász Károly és Zenekara, Kodály Filharmonikusok Debrecen

Zenei vezető, karmester: Somogyi-Tóth Dániel

Koreográfus: ifj. Zsuráfszky Zoltán

Szerkesztő – rendező: Novák Péter

A BELÉPÉS INGYENES! FELHÍVJUK FIGYELMÜKET, HOGY AZ ESEMÉNY VÉDETTSÉGI KÁRTYÁVAL LÁTOGATHATÓ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában