gasztronómiai rendezvény

2021.09.04. 12:00

Görömböly is helyet kér a miskolci gasztrotérképen

A szombati mustrán a borkultúra hagyományait is bemutatják.

Pap Gyula

Fotó: Bujdos Tibor

– Mi, görömbölyiek vagyunk a valódi szervezők és a résztvevők is – mondta el Borkuti László, a Görömbölyi Kulturális Egyesület szervezője, önkormányzati képviselő a településrészen mára szervezett gasztronómiai rendezvényről, amelyen a Görömbölyi Művelődési Házhoz és a mellette lévő közösségi térre várják az érdeklődőket délután 4-től este 10-ig.

– Azt az érzést szeretnénk idehozni, ami a belvárost, az Avast, a Művészetek Háza vagy a Diósgyőri vár környékét jellemzi hasonló programok alkalmával – sorolta Borkuti László, hozzátéve: Görömbölyön található talán az egyik leghagyományosabb pincesor, és a borkultúrának, a szőlő- és gyümölcstermesztésnek nagy hagyományai vannak. – Ezeket a hagyományokat szeretnénk visszaállítani. A toborzónkon a gyerekek megismerkedhetnek a szőlőfeldolgozás alapjaival. Az egyesület és magam is vallom, hogy a bükkaljai borvidéknek a rangját vissza kell állítani, mert csak ezzel menthetjük meg a környező szőlőket, zártkerteket. Ez szemléletformálással is jár, melyet szintén pályázat segítségével indítottunk el. A helyieken kívül várjuk a tapolcaiakat és természetesen a Miskolc többi részéből érkező vendégeket is – fejtette ki a szervező.

Minden korosztálynak

A délután 16 órától kezdődő programok részben a gyerekek, részben a felnőttek számára készültek. A program szerint 16 órától térzene lesz a Zivatar Zenekar és a Miskolci Pincék Dalárdája közreműködésével, 17 órakor kezdődik A legújabb mesék címmel a Vaga Banda gólyalábasok interaktív gyermekműsora, 18 órától a Zenegép zenekar koncertje jön, 20 órától pedig diszkó zárja a programot. A kísérőprogramok sorában kézműves-foglalkozások, Borka Játékai – Játszópark óvodásoknak és kisiskolásoknak és mustkóstolás szerepel a bogácsi Csáter apó pincéje és a tibolddaróci Palmetta pincészet közreműködésével. A vendéglátáshoz borkorcsolyák és gasztrofalatok is tartoznak. A rendezvény ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött.

(A borítóképen: Archív képünk a görömbölyi pincesoron készült)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában