Jótékonysági licit

2021.09.30. 18:00

Festményt árvereznek, hogy legyen szobor

A diósgyőri foci első elnökének állítanának szobrot a szurkolók.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónktól

Jótékonysági licitre bocsátja az egyik barátjával, Nomáddal közösen készített festményét Bajusz Gábor DVTK-szurkoló, a bevételből pedig Vanger Vilmos szobrának felállítását támogatják. Vanger Vilmos volt a diósgyőri labdarúgás első elnöke, akkor még Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Körének hívták a sportegyesületet, amelyet 1910-ben alapítottak.

Gábor, aki 6 éves korától lelkes Diósgyőr-szurkoló, egy csoportot is létrehozott a közösségi oldalon, hogy bárki megtehesse felajánlását.

– A barátommal egy élőképet terveztünk és koreografáltunk 2018-ban, a DVTK-stadion új épületének átadására. Ezt az élőképet festettük meg és bocsátottuk árverésre. A szobor felállítása már korábban felmerült a Diósgyőr Szurkolók Közösségében, mi pedig ezzel szeretnénk hozzájárulni a megvalósításhoz. A klub alapításának 111. évfordulóján ideje lenne méltó emléket állítani az első elnöknek, ami segítené annak az összetartozásnak a kifejezését, amit a Diósgyőr-szurkolók éreznek. Bízunk benne, hogy a közös erőfeszítéseknek köszönhetően valóban elkészül a szobor – fogalmazott Gábor.

Van helye

A Diósgyőr Szurkolók Közössége már tavaly felvetette: Miskolcon se utcát, se teret nem neveztek el Vanger Vilmosról, és szobra sem található itt, tudtuk meg Hollósy Andrástól, a DVTK „hangjától”, aki egyébként miskolci önkormányzati képviselő (KDNP).

– Bajusz Gábor és jómagam, politikától teljesen függetlenül kezdeményeztük, hogy legyen szobra Miskolcon a diósgyőri labdarúgás első elnökének. Ötletünk kedvező fogadtatásra talált, Veres Pál polgármesterrel is egyeztettünk ez ügyben, de a pandémia miatt a kezdeményezés háttérbe került. Reményeink szerint jövőre a DVTK újra ott lesz az NB I.-ben, és akkor ünnepségsorozat keretén belül a szobrot is felavathatnánk. Helye is lenne, a most épülő DVTK-kosárlabdacsarnok és a stadion közötti területen – sorolta Hollósy András.

Mellszobrot terveznek, ami a mostani árak szerint 3-5 millió forintba kerülne. Már többen jelezték, hogy megterveznék. Várják a vállalkozók és a szurkolók felajánlását, de bíznak abban, hogy a DVTK tulajdonosi köre és a miskolci önkormányzat is szívügyének tekinti a szobor felállítását.

(A borítóképen: Bajusz Gábor és barátja, Nomád a festménnyel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában