fesztivál

2021.09.17. 12:30

Delta-búcsú, Bikini és Hooligans show

Kettévált a két műfaj, a rock vonal halad tovább Ózdon

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Nagyszabású rock délutánnal és estével készülnek Ózdon, ahol szombaton három fellépő is szórakoztatja a közönséget. A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark, valamint a Digitális Erőmű közötti füves területre várják az érdeklődőket. A program az egykori legendás ózdi zenekar, a Delta búcsúkoncertjével kezdődik, ezután a Bikini lép fel, végül pedig a Hooligans mutatja be a legújabb lemezén szereplő dalokat.

Bő egy évtizeddel ezelőtt ez a rendezvény Jazzparádénak indult, majd éveken keresztül így is folytatódott. Aztán megjelent a zenekarok között a populárisabb vonal is, ami a jelek szerint a közönség szempontjából jóval kedveltebb.

- Egy tízéves, sikeres időszakot zártunk le a jazz szempontjából, amire természetesen nagyon büszke vagyok – fogalmazott a múlttal kapcsolatban Dancsok Tamás, az Őszi HollywÓzd Fesztivál főszervezője. – Innentől kezdve külön válik a két műfaj, amint a szombati program is mutatja. A programot az ózdi Delta Zenekar kezdi, akik nagyjából ötven esztendő után leteszik a lantot. Boldog vagyok, hogy még egyszer utoljára láthatjuk őket a színpadon, hiszen az egykori ózdi kulturális élet meghatározó együtteséről beszélünk.

Népszerű bandák

A Delta után következik a Bikini akik nagyon régen, egészen pontosan hét esztendő után térnek vissza Ózdra. Az Őszi HollywÓzd Fesztivált pedig az a Hooligans zárja, akik a közelmúltban adtak ki új nagylemezt, amiről számos dal felcsendül majd szombaton este.

- Egyfajta könnyűzenei időutazásnak is nevezhetjük ezt a napot, hiszen a Delta alakult legrégebben, majd a számtalan siker és sláger birtokosa, a Bikini következik a sorban. Nagyon szereti a közönség őket, ezért magam is érdeklődve várom a bulijukat. A Hooliganst, azt gondolom, nem kell bemutatni, Csipáéktól egész biztos, hogy a korábban megszokott magas minőséget kapja majd az ózdi közönség.

A régi törzsgyár területén megvalósult Skanzenben 17 órától kezdődik a Delta bulija, 19 órától a Bikini, este kilenctől pedig a Hooligans lép föl.

(A borítóképen: A Skanzenben szervezett koncertekre korábban is sokan voltak kíváncsiak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában