Közlekedés

2021.09.17. 19:30

Bringázáskor a legfontosabb a látni és látszani elv követése

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A kerékpározást népszerűsítő Somogyi László, a Miskolci Road Cycling vezetője tapasztalatai alapján néhány gyakorlati tanáccsal látja el az Észak olvasóit, a munkahelyre történő kerékpározással kapcsolatban.

- Nincs rossz idő, csak rosszul öltözött kerékpáros, szokták mondani. Indulás előtt mindig érdemes az időjárás előrejelzést megnézni, és annak megfelelően alakítani az öltözékünket. Ez több szempontból is kifizetődő. Ugyanis ha esik, az esőkabát elmaradhatatlan, illetve a haladás sem olyan gördülékeny, így a tekeréssel töltött idő is hosszabbodhat, ami az időbeosztás csúszásához vezethet. – hívta fel a figyelmet.

- A ruházatot nyilván nem csak az időjárás fogja befolyásolni, hanem a kezdőpont és a végpont (jelen esetben az otthon és a munkahely) közötti távolság is. Egy 5-10 perces táv szinte bármilyen viseletben megtehető. Hosszabb út esetén, különösen télen például kesztyű nélkül nehezebben bírja az ember. Azt javaslom, hogy minden esetben érdemes egy biciklire felszerelhető, kis helyet foglaló táskában állandósítani egy esőkabátot, egy alap szerszámkészletet, egy tartalék belső gumit defekt estére, egy kevés pénzt, körülbelül 1-2 ezer forintot és ha valóban hosszabb távon tekerünk, akkor egy energiaszeletet, valamint a kulacsba vizet. A kerékpár megfelelő felszereltsége mellett a bukósisak használata rendkívül fontos, továbbá a biciklis kesztyű, aminek viselése komfort-, és biztonságérzetet is ad. Ősszel a ködös időben a látni és látszani elvet kövessük és vigyázzunk a csúszós falevelekkel. Egyébként nem érdemes túlbonyolítani a dolgot, csak pattanjunk fel a biciklire és tekerjünk úgy mint gyerekkorunkban – javasolta végezetül a tapasztalt kerékpáros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában