segítünk

2021.09.02. 07:00

Beteg gyermekeknek segítünk, ha tud, segítsen Ön is!

Fotó: Ádám János

Az idén is elindítottuk tanszergyűjtési akciónkat. Lapunk és kiadónk munkatársai öt évvel ezelőtt indították útjára ezt a kezdeményezést. Mára hagyomány lett, és olvasóinkkal együtt idén is a megyei kórház Gyermekegészségügyi Központjában tanuló beteg gyerekeknek vásároltunk többek között tanszereket.

A tanévkezdés még nehezebb azokban a családokban, ahol beteg a gyermek, és az iskolaévet a kórházban kell elkezdeni. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában működik a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola kórházi tagozata. Idén számukra gyűjtünk tanszereket és a többi között kézműves-foglalkozásokhoz szükséges anyagokat.

„A kórházban tanuló tanítványaik valóságos kis hősök, hiszen nekik elsősorban a súlyos betegségükkel kell megküzdeniük, és csak azután jöhet minden más” – nyilatkozta Simon Éva, a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola megbízott intézményvezetője. Délelőtt gyógykezeléseken vesznek részt, délután pedig, ha egészségi állapotuk engedi, tanítási órákon ülnek.

Jelenleg tíz állandó tanulóról van szó. Rajtuk kívül még legalább 30-40 gyermek vesz részt az iskolai órákon, amikor rehabilitációjukat végzik.

Kérjük kedves olvasóinkat, hogy segítsék különböző tanszerekkel az idén is a kórházban tanuló gyermekek tanévkezdését. Füzeteket, rajzlapokat, ceruzákat, vonalzókat, körzőket, festéket és gyurmát várunk, de bármi másnak örülnek a gyerekek, ami a tanulásukat segíti. Határidő: szeptember 13-a. A tanszereket szerkesztőségünkbe várjuk. Címünk: Miskolc, Zsolcai kapu 3.

(A borítóképen: Kollégáink is hozzájárultak a gyűjtéshez)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában