Véradás

2021.09.23. 16:00

Adjunk vért a légimentőknek!

Miskolcon is lehetőség lesz segíteni a légimentőket, hogy helyszíni transzfúzióval hamarabb segítséghez jussanak a bajbajutottak.

Kiss Dániel

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Országos véradási kampány keretében pénteken a miskolci polgármesteri hivatal aulájába invitálja az embereket a Magyarországi Légimentésért Alapítvány. A Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen szervezett program célja, hogy felhívják a figyelmet a légimentők nem mindennapi munkájára, és minél több emberhez eljusson a véradás fontosságának üzenete.

A hagyományteremtő célú rendezvény hátterében az áll, hogy 2019 decembere óta két egység nulla negatív vérrel felszerelkezve gyors ellátásra szoruló, kivérzett betegeken tud segíteni a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. budaörsi mentőhelikoptere. A helyszíni transzfúzió egy kiemelkedő mentéstörténelmi mérföldkő – hirdeti az alapítvány –, mellyel Európa élmezőnyébe kerültek a hazai légimentőink. A véradás célja, hogy nemcsak Budaörsön, hanem országszerte hét légibázison rendelkezésre álljanak vérkészítmények, hogy mindenhol azonos eséllyel jussanak segítséghez a kritikus állapotú betegek.

Miskolc mellett Szentesen, Pécsett, Keszthelyen, Balatonfüreden, Debrecenben és Budaörsön lesz lehetőség vért adni szeptember 24-én 12 és 18 óra között. A véradások találkozási lehetőséget is kínálnak majd a légimentésben dolgozókkal, valamint a bázisok szelfipontként is funkcionálnak, hogy a résztvevők ott készített fotóikkal hívják fel a figyelmet a véradás fontosságára és vigyék hírét a légimentésnek.

Az eseményről bővebb információkat a Magyarországi Légimentésért Alapítvány Facebook-oldalán, illetve az ugyanitt meghirdetett eseményleírásban találhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában