Programsorozat

2021.09.07. 13:00

A Keresztúri Pikniktől az aszú megünnepléséig

Nem kell a jó programoknak búcsút inteni a Hegyalján sem.

Fotó: Polgármesteri Hivatal

Állandósultak a különböző építkezések, fejlesztések, és számos kulturális programot is megrendeztek a járvány szorításából kiszabadult Bodrogkeresztúron, amióta a kormány meghirdette és prioritásként kezeli a Tokaj-Hegyalja régió fejlesztési programját.

„Gyorsabban többet!”

„A településen a járványügyi intézkedések enyhítése után nagy örömünkre szabadtéri rendezvények szervezésébe kezdhettünk. Nagyon hiányzott már mindenkinek a közösség, a jó emberek társasága, a beszélgetések, a gyermekek kacagása, mókázása. A közelmúltban a jó hangulatú Keresztúri Pikniken vehettünk részt családias légkörben, a Turisztikai Központ udvarán. Minden korosztály talált magának megfelelő műsort, mint például operett-előadást, retrókoncertet, miközben finom kolbászos lecsót és a polgármesterek borát kortyolgathatták” – tudtuk meg Rozgonyi István polgármestertől.

A rendezvények szervezésében, az önkormányzat apparátusa mellett, központi szerepet tölt be a Faluház, valamint társszervezőként a polgármester számíthat a Bodrogkeresztúr Jövőjéért Egyesület és a Bodrogkeresztúrért Sport Egyesület segítségére is.

Pergéné Zöldi Bernadett faluházvezető elmondta, hogy jelenleg is több programra várják az érdeklődőket. A sport kedvelőinek szervezik szeptember 10–12-ére a II. Kopasz-hegyi Sportnapot, ahol pénteken az Eötvös József Általános Iskola által meghívott diákok mérkőznek meg sor- és váltóversenyeken, kerékpáros ügyességi versenyeken és különböző labdajátékokban az Erzsébet kertben. Szombaton a teqball és a sakk szerelmeseit várják. Az Egyéni Teqball Kupára még lehet jelentkezni.

Vasárnap délelőtt amatőr labdarúgótorna veszi kezdetét az Erzsébet kertben, majd délután vízre szállva, 500 méteres távon, kenus PET-palack-gyűjtő versenyen vehetnek részt a vállalkozó környezetvédők a Bodrogon, „Gyorsabban többet!” jelszóval. Az eseményt buli zárja a PET Kalózokkal.

Akik inkább kikapcsolódnának és kulináris élvezeteket keresnek, azoknak a „Bor, zene & gasztro” jegyében a Mindszenthavi Mulatságot ajánlja a Faluház vezetője, amire október 8–10-e között várják a helyi borászatok, vendéglők és kézművesek az udvaraikon a látogatókat, zenei programokkal, előadásokkal, bor- és egyéb kóstolókkal. Az aszúé lesz a főszerep, annak emlékére, hogy 450 éve említette először írásos emlék e nemes nedűt. Egy erről szóló előadást követően meg is kóstolhatjuk a bodrogkeresztúri és a muzeális aszúkat. Hungarikumudvart is kialakítanak, ahol minél több hungarikumot igyekszenek felsorakoztatni, mind ételek, mind előadások tekintetében.

(A borítóképen: Falunapon Bodrogkeresztúron)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában