Jubileum

2021.09.28. 16:00

30 éves a Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete

Nagy Családos Fesztivál néven ünnepelte 30 éves jubileumát a Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete szeptember 25-én, a miskolci Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium udvarán.

Detzky Anna

Fotó: Bujdos Tibor

Az ünnepélyes megnyitó után elénekelték az egyesület himnuszát, és a köszöntőbeszédeket követően felvágták a háromszáz szeletes tortát.

Emlékezetes jubileum

Bemutatkoztak a Nagycsaládos Énekverseny díjazottjai is, és kitüntették azokat, akik a legtöbb önkéntes munkát végezték az egyesületben. Végül a sportverseny eredményhirdetése, a Szinvavölgyi Néptáncműhely legkisebbjeinek produkciója, a Kalamajka Bábszínház előadása, zumbabemutató és zenei programok következtek.

A legkisebbek számára bohócműsorral, mesesátorral és baba-mama teremmel készültek. A helyszínt a Budapest–Bamako Rally 2022 miskolci versenyzői és autói, valamint makettkiállítás dobta fel. Az eseményt Bak László, a Miskolci Nagycsaládosok Egyesületének elnöke nyitotta meg. Köszöntőt mondott Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke és dr. Ignácz Dávid, Miskolc Megyei Jogú Város jegyzője.

„Mindig sorsfordítónak érzem, amikor a jubileumok nyomot hagynak bennünk. Elnökként ez az első kerek évfordulóm az egyesületben, amibe igyekeztünk a feleségemmel beleadni apait, anyait. Már egy éve készülődünk a mai napra – osztotta meg Bak László. „A NOE attól jó, hogy az ember sohasem marad magára. Mi tényleg család vagyunk, hiszen együtt újítjuk fel a székházunkat. A sorainkban mindenkit megtalálunk: szervezőt, fellépőt és segítőt. Nekünk minden NOE-s kicsit a rokonunk. Miskolcinak lenni életérzés, és abban bízom, hogy gyarapodó csapatunk egyre nagyobb szerepet tud vállalni a város és a megye érdekében” – tette hozzá az elnök.

(A borítóképen: A gyerekek a színpadon és a színes programokban is szerepet kaptak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában