Projektzáró

2021.08.07. 10:00

Veszélyes csomópontok és kultikus szórakozóhelyek

Két programzáró eseményt is szervezett tegnap az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület. Kapuzörgető projektjük a Győri kapuban élők mindennapjait pezsdítette föl, tette jobbá az elmúlt években.

Hegyi Erika

Fotó: Ádám János

– Az elmúlt három év során számos akciót hajtottunk végre a közlekedésbiztonság jegyében – mondta ­Lichtenstein Raymond, a Kapuzörgető projekt szakmai vezetője. – Rengeteg gyalogos és kerékpáros bejárást szerveztünk, melyben különböző szervezetek, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésbiztonsági Főosztályának munkatársai is segítségünkre voltak. A Győri kapuban élők büszkék arra, hogy a városrész tulajdonképpen Miskolc főutcája két oldalán fekszik. Jó a közlekedés, de azért vannak problémák. Sokan járnak kerékpárral, de nem mindenütt haladhatnak biztonságosan. A városrész lakói vetették fel, hogy vizsgáljuk meg a problémákat, és annak eredményét jelezzük az önkormányzatnak, hátha elindul valamilyen változás. Bár nem lehet baleseti gócpontnak nevezni a Győri kaput, de van egy-két csomópont, ahol sok baleset történik. A bejárások által szerzett tapasztalatokat összegzi az a kiadvány is, melynek címe „Közlekedj a Győri kapuban!”. Szerzője a Baleset-megelőzési és Közlekedésbiztonság-technikai Egyesület, mely a közlekedésbiztonsági programban fő támaszunk volt – sorolta a szakmai vezető.

A kultúra központja volt

A Kapuzörgetők másik fontos programsorozata keretében a Győri kapu egykori kultikus szórakozó- és vendéglátóhelyeiről emlékeztek meg.

Elsőként a Rózsakert sörözőről, melyről már csak idős embereknek vannak emlékeik. A másik ilyen hely a Vian Klub, mely a ’80-as, ’90-es években a városrész kulturális életének központja volt. Tegnap pedig az Ifiház egykori Jazz klubjának hangulatát idézte föl Dobrik Petra énekes és Csiki Tóni zongorista.

(A borítóképen: Kapuzörgető-projektzáró volt pénteken a Győri kapuban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában