nordic walking

2021.08.13. 18:30

Változatos, hegyi pályán teljesíthetnek

Abaújszántó felkészülten várja az ország sok-sok pontjáról érkező nordicos sportbarátait.

Hegyi Erika

Újra, immár harmadik alkalommal találkoznak és mérik össze erejüket, technikájukat augusztus 13-a és 15-e között a nordic walkingot szeretők Abaújszántón – tudtuk meg Antal Jánosné főszervezőtől. Az ország minden szegletéből érkező nevezők változatos hegyi pályán tehetik próbára kitartásukat, erejüket, ügyességüket. Mindenki a felkészültsége és erőnléte szerint választhat távot, és 5, 10, 15 vagy 20 kilométert teljesítve szerezhetnek a legügyesebbek serlegeket, emléklapokat.

Számos program

– A sok szakmai elemmel tűzdelt, sportos, háromnapos rendezvényt izgalmas témákat feszegető, remek előadások gazdagítják, és számos kulturális program teszi emlékezetessé. Többek között várlátogatás, dűlőtúrák, múzeumok felkeresése, nagy, szabadtéri szalonnasütés, emlékfák ültetése, bál, étteremhajó vagy épp a pálinkaház meglátogatása.

A testi, lelki, szellemi töltekezés jegyében tervezett találkozót az Abaújszántói Kezdjetek El Élni Egyesület, valamint a helyi nordic walking csoport tagjai szervezik. A pályázati támogatás mellett az önkormányzat és a helyi, valamint környékbeli vállalkozások segítségére is szükség volt, hogy ez a színvonalas, tartalmas program létrejöhessen. „Célunk, hogy erősítsük Abaújszántó és Tokaj-Hegyalja ismertségét, minél több emberrel szerettessük meg a vidék természeti, történelmi értékeit. A vendégek vidám, laza együttléttel éljenek át gasztronómiai élvezeteket, és maradandó élményekkel gazdagodjanak az idelátogatók” – fogalmazott a főszervező.

(A borítóképen: Tavaly is nagy siker volt a rendezvény)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában