Tizenhetedik alkalommal

2021.08.20. 07:30

Újra találkoztak a Kövesdek

Öt Kövesd nevű település vezetői, civiljei ismerkedtek egymással.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

A Mezőkövesdi Színészeti Egyesület kezdeményezésére a hétvégén újból találkoztak a Kövesd nevet viselő települések delegációi Mezőkövesden.

Az első még 2004-ben

A meghívást Sopronkövesd, Villánykövesd, valamint a város két testvérfaluja, a Bodrogköz szlovákiai részén fekvő Kiskövesd és Nagykövesd fogadta el, az erdőkövesdiek betegség, a nógrádkövesdiek és a garamkövesdiek a nógrádkövesdi falunap miatt maradtak távol. Szombaton délelőtt az önkormányzatok tagjai ismerkedtek egymással és a többi faluval, várossal, s ajándékozták meg egymást. Tállai András, Mezőkövesd országgyűlési képviselője fölelevenítette, az első találkozót még 2004-ben rendezték, örül, hogy a színészeti egyesületnek eszébe jutott újból megszervezni a tapasztalatcserét és bemutatkozást. Hozzátette, a 17 évvel ezelőtti rendezvénynek köszönhetően alakult ki szoros kapcsolat Kiskövesddel és Nagykövesddel. A két szlovákiai település a napokban dísz­polgári címet adományozott Tállai Andrásnak és dr. Fekete Zoltán polgármesternek is.

A meghívott polgármesterek és alpolgármesterek be is mutatták községeiket, Kecskeméti Szilveszter, Sopronkövesd alpolgármestere pedig bejelentette, a harmadik találkozónak ők szeretnének otthont adni, mint ahogyan Róth Ervin, Villánykövesd polgármestere is megemlítette, szívesen lennének később ők is házigazdák.

Délután a delegációk a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban tettek látogatást, este pedig a közösségi ház előtti téren rendeztek gálát, amelyen a Kövesdek civil szervezetei mutatták be tehetségüket. Voltak mesemondók Kiskövesdről, kórus Nagykövesdről, citerások, ugrókötelesek és trambulinosok Sopronkövesdről, de a házigazdák színészei, énekesei, táncosai és fúvószenekara is műsort adott. Vasárnap a négycsapatos kispályás labdarúgótornát a sopronkövesdiek nyerték.

(A borítóképen: A sopronkövesdi citerások előadása)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában