Örömdal-kör

2021.08.20. 13:00

Újra színpadra állhatott és gálázott a dalkör

A nyári időszak ellenére hetvenen voltak kíváncsiak a miskolci Örömdal-kör gálájára.

Detzky Anna

Forrás: Olvasónktól

Hosszú idő után újra gálaműsorral vidította fel közönségét a miskolci Örömdal-kör augusztus 6-án, szombaton, a VOKE – Vörösmarty Mihály Művelődési Házban.

– Sajnos egy teljes évet ki kellett hagynunk a fellépéseinkkel a koronavírus miatt. Idén tavasszal töltötte be a dalkör az ötéves születésnapját, de az ünnepséget csak szeptember 10-én 14 órakor tudjuk megtartani – osztotta meg Kovács Lenke, az Örömdal-kör vezetője. – A karantén alatt nagyon hiányoltuk a közös próbákat, de öt szólistánk otthon is folyamatosan gyakorolt. Amint kicsit szabadabban lehetett mozogni, összegyűltünk Volyákné Katalin művészeti vezetőnk kertes házában. Május végén térhettünk vissza a művelődési házba. Az utóbbi időben heti kétszer, kedden és csütörtökön is gyakoroltunk, mert készültünk a tizenhetedik gálánkra. Erre más alkalmakkor három hónapunk van, hiszen negyedévente tartunk gálaműsort.

Sikerélményt jelent

A társaság minden tagja a zene szeretete miatt csatlakozott a közösséghez, de nincsenek köztük képzett zenészek.

– A gáláinkon mindig új dalokat adunk elő, így több mint 500 éneket tudunk már, ami mögött komoly munka áll. A művészeti vezetőnk gyűjti nekünk a dalokat az internetről. Olyan videókat keres, amelyekhez megfelelő zenei alap van, mert ezeket használjuk kíséretként. Most a „Szeressük egymást, gyerekek!” mottót választottuk, és szokásunkhoz híven retró táncdalokat, musica­leket, sanzonokat énekeltünk. Egyik örökös tagunk, Jobbágy Endre is eljött Budapestről, hogy a hangjával elvarázsoljon bennünket. Rajta kívül egy férfi tagunk van még. Mindig nagy öröm számunkra, ha színpadra állhatunk, a pozitív visszajelzésekből töltődünk. Ősszel szokott lenni egy magyar nótás blokkunk is, amit sok más műsorunkkal egyetemben a görömbölyi Grál Pince szponzorál. Általában falunapokra hívnak bennünket. Emellett a miskolci Kocsonyafesztiválon, illetve Ki mit tud?-on is rendszeresen fellépünk, ahol egyik tagunk második helyezett lett – emelte ki a dalkörvezető.

(A borítóképen: Az Örömdal-kör gáláján)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában