Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub

2021.08.18. 08:00

Testi, lelki, szellemi feltöltődés számukra a balatonföldvári pihenés

Augusztus végén Balatonföldvárra utazik az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub néhány tagja.

Apagyi Beáta

Fotó: Olvasónktól

– Hagyományos program immáron jó néhány esztendeje, hogy klubunk 14-16 tagja egy hetet tölt el a Pedagógusok Szakszervezete Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének Balatonföldváron található üdülőjében. Így lesz ez az idei évben is, augusztus 25-től 31-ig. Ezt a valamikor családi házból átalakított üdülőt mondhatni, hogy nekünk találták ki – mondta Pelle Anna, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetője.

– Szerencsések vagyunk, hogy a nyugdíjastagozatunk tagjai részesülhetnek a magyar tenger, a Balaton és környéke természeti, tárgyi, szellemi látnivalóiban. Bizony ránk fér az elmúlt két esztendő járványhelyzet okozta kihívásai után. Az együttlét, a vidámság, a közös élmények testünket, lelkünket, szellemünket egyaránt építik, gyarapítják. Vidámságot, boldogságot hoznak az életünkbe. Igazán sok az előző évekről számunkra emlékezetes helyszín van a településen – tette hozzá.

– Alig várjuk, hogy a Balaton egyik legszebb kikötőjében hajóra szálljunk, sétát tehessünk a part másik oldalán, Tihanyban, vagy éppen vonatra szálljunk, megtekinthessük újra József Attila emlékét Balatonszárszón vagy éppen a Latinovits Zoltán Emlékmúzeumot Balatonszemesen. Persze azt sem bánjuk, ha újból sikerül eljutnunk Siófokra, egyéb településekre. Nagy élmény valamennyiünknek a közös reggeli lángossütés vagy bográcsozás. Annak meg egyre inkább örülünk, hogy igazi kellemes nyári időjárás vár ott rendszerint bennünket – mondta végezetül Pelle Anna.

(A borítóképen: Várják már az utazást)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában