pályázat

2021.08.27. 14:30

Pályaműveket várnak Covid-témában

Lehet pályázni festménnyel, grafikával, plakáttal, kisplasztikával, szoborral, fotográfiával is.

Hegyi Erika

Sonia Maestre helps her son Alvaro while she works at home in Palma de Mallorca on May 19, 2020, during the national lockdown to prevent the spread of the COVID-19 disease. - Sonia,42, is a single mother that works from home as a state official while she takes care of her twins. Spain began last week a three-phase plan to end lockdowns for half the country by the end of June. The lockdown measures initially imposed were among the strictest in Europe. (Photo by JAIME REINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Alkotói pályázatot hirdetett a Miskolci Tükörkép Közéleti Egyesület Covid 2020 címmel. Mint írják, a tavalyi évhez elválaszthatatlanul kapcsolódik a veszélyhelyzet kifejezés, ami kivétel nélkül mindenkit érint.

A pályamunka lehet festmény, grafika, plakát, kisplasztika, szobor, fotográfia vagy bármi más.

Pályázni nemtől, életkortól, foglalkozástól függetlenül lehet. A beérkezett alkotások díjazásban részesülnek. Külön díjazzák azokat az alkotásokat, amelyek a járványon kívül valamilyen formában Miskolchoz köthetők.

A díjak odaítéléséről szakmai zsűri dönt, a közönségdíjat pedig online szavazás keretében hirdetik ki. A pályamunkákról egy jó minőségű fotót kell beküldeni szeptember 15-éig. Egy pályázó több alkotással és több kategóriában is nevezhet.

Maszkos betűk

Kavecsánszki Erzsébet, az egyesület titkára lapunknak elmondta, a koronavírus-járvány olyan téma, ami mindenkit érint, és mindenkinek van róla valamilyen élménye. Lehet negatív, de lehet pozitív is, hiszen a karantén hetei alatt a családtagok együtt voltak, sokkal több időt tölthettek egymással, mint egyébként.

– A pályázatot az egyesület elnökével, Újpál Zsolttal találtuk ki. Korábban is voltak már járvánnyal kapcsolatos akcióink. Maszkot tettünk a Városház téren található Miskolc betűk egyikére és a stadion előtt álló DVTK egyik betűjére is. Ezzel többek között köszönetünket szerettük volna kifejezni az egészségügyi és szociális dolgozók áldozatos helytállásáért – fogalmazott a titkár.

Hozzátette: szeptember 15-e után előválogatót tartanak, majd a zsűritagokat annak alapján kérik fel, hogy mely képzőművészeti kategóriába érkezett a legtöbb pályamunka. A legszínvonalasabb alkotásokból kiállítást rendeznek, a Sub Rosa Café kiállítótermében.

– Mivel az egyesületünk célja az értékteremtés és értékmegőrzés, a helyszínválasztással az egykori Képcsarnoknak szeretnénk emléket állítani. A későbbiekben szintén ezen a helyszínen különböző művészeti és kulturális programokat tervezünk szervezni – jelezte a titkár.

(A borítóképen: Otthoni munka és otthoni tanulás pandémia idején)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában