pályázat

2021.08.27. 14:30

Pályaműveket várnak Covid-témában

Lehet pályázni festménnyel, grafikával, plakáttal, kisplasztikával, szoborral, fotográfiával is.

Hegyi Erika

Alkotói pályázatot hirdetett a Miskolci Tükörkép Közéleti Egyesület Covid 2020 címmel. Mint írják, a tavalyi évhez elválaszthatatlanul kapcsolódik a veszélyhelyzet kifejezés, ami kivétel nélkül mindenkit érint.

A pályamunka lehet festmény, grafika, plakát, kisplasztika, szobor, fotográfia vagy bármi más.

Pályázni nemtől, életkortól, foglalkozástól függetlenül lehet. A beérkezett alkotások díjazásban részesülnek. Külön díjazzák azokat az alkotásokat, amelyek a járványon kívül valamilyen formában Miskolchoz köthetők.

A díjak odaítéléséről szakmai zsűri dönt, a közönségdíjat pedig online szavazás keretében hirdetik ki. A pályamunkákról egy jó minőségű fotót kell beküldeni szeptember 15-éig. Egy pályázó több alkotással és több kategóriában is nevezhet.

Maszkos betűk

Kavecsánszki Erzsébet, az egyesület titkára lapunknak elmondta, a koronavírus-járvány olyan téma, ami mindenkit érint, és mindenkinek van róla valamilyen élménye. Lehet negatív, de lehet pozitív is, hiszen a karantén hetei alatt a családtagok együtt voltak, sokkal több időt tölthettek egymással, mint egyébként.

– A pályázatot az egyesület elnökével, Újpál Zsolttal találtuk ki. Korábban is voltak már járvánnyal kapcsolatos akcióink. Maszkot tettünk a Városház téren található Miskolc betűk egyikére és a stadion előtt álló DVTK egyik betűjére is. Ezzel többek között köszönetünket szerettük volna kifejezni az egészségügyi és szociális dolgozók áldozatos helytállásáért – fogalmazott a titkár.

Hozzátette: szeptember 15-e után előválogatót tartanak, majd a zsűritagokat annak alapján kérik fel, hogy mely képzőművészeti kategóriába érkezett a legtöbb pályamunka. A legszínvonalasabb alkotásokból kiállítást rendeznek, a Sub Rosa Café kiállítótermében.

– Mivel az egyesületünk célja az értékteremtés és értékmegőrzés, a helyszínválasztással az egykori Képcsarnoknak szeretnénk emléket állítani. A későbbiekben szintén ezen a helyszínen különböző művészeti és kulturális programokat tervezünk szervezni – jelezte a titkár.

(A borítóképen: Otthoni munka és otthoni tanulás pandémia idején)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában