Jótékonyság

2021.08.07. 18:00

Összefogással és tetoválással az állatokért

Pénteken negyedik alkalommal rendeztek jótékonysági tetoválónapot a miskolci Ink Progress Tattoo Szalonban, most az Országos Állatjóléti Egyesületet támogatták a napi bevételükkel.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Kicsit döcögősen, szellősebben indult a nap, mondta Kiss Csaba, a szalon tulajdonosa, bár ezúttal már négyen tetoválnak, tette hozzá. Később viszont felpörögtek az események, egyre többen érkeztek, hogy bőrükre varrt mintákkal az állatvédelmet is támogassák.

Mind ugyanolyanok

Éppen emiatt érkezett a miskolci Dévai Gergely, hogy jelenlétével és tetoválásával is kifejezzen számára fontos dolgokat.

– Ez a harmadik tetoválásom és fontosnak tartom, hogy mindegyiknek legyen egy komolyabb jelentse, legalább számomra. Most ismét egy olyan ügy mellett álltak ki a tetoválók, ami nekem is a szívügyem. Egy tappancsot tetováltatok a vádlimra, benne az All the same angol felirattal, utalva ezzel a túltenyésztés problémájára és az örökbefogadás fontosságára, illetve arra, hogy igyekezzünk elkerülni a szaporítókat – mesélte Gergely, akinek jelenleg egy leopárdgekkó a házi kedvence, de a külföldön dolgozó nővérének a kutyusára rendszeresen vigyáz. Mint mondta, később majd ő is szeretne saját kutyát.

(Készül Gergely tetoválása és a végeredmény)

Spontán és nemes

A 30 éves miskolci Jákob Zsófia rendszeres látogatója a walk in day-eknek, a hatodik tetkója készül éppen. Mint mondta, szereti a spontán dolgokat, valamint az is tetszik neki, hogy egy-egy ilyen esemény nemes cél köré épül.

 

(Zsófi és a kaktuszok)

– A múltkor, 2019-ben a beteg gyerekek megsegítése, most az állatok támogatása volt fókuszban, mindkettőt fontosnak tartom, egy szép cél. Örülök, hogy így egy kicsit én is hozzájárulhatok olyan dolgokhoz, amik szebbé teszik a világot – avatott be Zsófi bennünket, akinek kaktuszokat fogják díszíteni a bokáját. A fiatal hölgy szintén állattartó, egy tizenkét éves bichon havanese kutyus boldog gazdija.

Remény Rabjai

Papp Vanda, az Országos Állatjóléti Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy az egy elég friss kezdeményezésről van szó. Komolyabban egy éve kezdte el a munkát a csapat egy licites csoporttal. Jelenleg tízen vannak, öten alkotják a keménymagot, de mindenki kiveszi a részét a teendőkből, mindenki a maga módján és tudásával tesz hozzá, és a tagok családjai is sokat segítenek. A munkájuk abból áll, hogy kiválasztanak egy kisebb szervezetet, akik önerőből sokkal nehezebben tudnák elérni a céljaikat és jól jön nekik a támogatás. A dolgok sokszor csak összefogással működnek, ha azok, akiknek közös a céljuk, segítik egymást.

(Kiss Vivien és Papp Vanda)

Aztán egyre többen kértek tőlük segítséget, bővült a csapat, kinőtte magát a dolog, ezért úgy gondolták, hogy egyesületi keretek között folytatják a tevékenységet, hiszen hivatalosabb formában könnyebben tudnak segíteni.

– Vivivel már nagyon régóta ismerjük egymást, korábban már együttműködtünk, de ezt a napot már egy ideje terveztük. Különböző projekteken dolgozunk, jelenleg a „Valósítsd meg” elnevezésű projektünkkel a túrkevei Remény Rabjainak gyűjtünk. Egymillió forint a céljuk, a fele már megvan, úgyhogy most egy kicsit szeretnénk nekik felpörgetni a végét ezáltal is – árulta el Papp Vanda a pénteki esemény apropóját. – Jövő hét vasárnap lesz egy garázsvásárunk, ott is nekik gyűjtünk. Igyekszem mindig azokat a szervezeteket felkarolni, akik kisebbek, akiknek nincs nagy tábora, de erejükön felül segítenek az állatokon, de nem jutnak egyről a kettőre – tette hozzá.

Több fronton is segítenek

Van egyébként egy másik projektjük is, a „Költözz ki”, ami egy gazdisodást elősegítő program. Olyan menhelyi kutyáknak igyekeznek otthont találni, akik régóta beragadtak a rendszerbe, valamiért nem viszi őket haza senki. Az ő gazdikeresésükhöz fotózással, kutyakozmetikával járulnak hozzá, majd az egyesület Facebook-oldalán osztják meg a felhívást.

Ezen kívül terveik között szerepel még szemétszedés, az egészséges életmóddal és környezetvédelemmel kapcsolatos programok szervezése és egy családi nap is.

Az esemény végül rendkívül sikeres lett, közel 300 ezer forintot gyűjtöttek össze a tetoválók és a tetoválásra vágyó állatbarátok a jótékonysági nappal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában