Zemplén Kalandpark

2021.08.03. 19:00

Különlegességekkel készül a sátoraljaújhelyi kalandpark

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

A szokottnál nehezebb időszakot él át gazdasági szempontból a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark. A pandémia – mint minden más idegenforgalmi létesítménynél – itt is komoly látogatói visszaesést eredményezett. Mindezeken túl nagyszabású felújítási és fejlesztési munkák kezdődtek a létesítményegyüttes területén, ami korlátozottá teszi az élményelemek használatát. Minderről Dankó Dénes, a város alpolgármestere beszélt a napokban. Mint elmondta, a most zajló beruházások rendkívül sokat lendítenek majd a kalandpark infrastrukturális körülményein.

Mint az Észak-Magyarországban is írtuk, a Zemplén Kalandparkban jelenleg egyszerre két libegő-felvonó is épül. Az egyik a régi helyén húzódik majd, ami ha elkészül, megnövelt kapacitással és szolgáltatási lehetőségekkel várja a látogatókat. Az alpolgármester elmondása szerint a középső állomás megközelítését – ahol a kalandtúrapark található – a libegő felújítása idején autóbuszokkal biztosítják a vendégeknek. A másik, teljesen új nyomvonalon épülő libegő a Magyar Kálvária hegyét köti majd össze a Magas-heggyel, ahol a kalandpark működik, ezzel is segítve a két átcsúszópálya használóinak visszajutását a kiindulási helyre. A kalandpark vezetői és munkatársai most folyamatosan azon gondolkodnak, miként tudnák hatékonyabban kihasználni a fejlesztések idején is működő élményelemeket – közölte Dankó Dénes.

Hozzáfűzte: ennek eredményeként például nemrég éjszakai bobozásra várták a látogatókat. Megemlítette: a tavalyi két hasonló alkalom nagy sikert eredményezett. A nyár még előttünk álló időszakában hétvégenként lehetőség lesz kipróbálni Közép-Kelet-Európa leghosszabb bobpályáját nemcsak nappal, hanem éjszaka is. Nem a vaksötét erdőben csúsznak majd lefelé a vendégek, a kalandpark munkatársai ugyanis csodálatos látványt biztosító kivilágításról is gondoskodtak.

(A borítóképen: Dankó Dénes beszélt a felújításokról)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában