projekt

2021.08.02. 14:30

Közösségépítés közbiztonsággal Miskolcon

A Kapuzörgető projekt során alakult kisközösségek mutatkoztak be a szomszédünnepen.

Detzky Anna

Fotó: Vajda János

Ismét megrendezte az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület az ingyenes III. Kapuzörgető Szomszéd­ünnep és Közbiztonsági Napot, augusztus 1-jén, vasárnap délután, már jól bevált helyszínén, a József utcai ifjúsági sportpályán. Itt lehetőség nyílt a Győri kapuban, a projekt keretében alakult és ma is működő közösségeknek és a Miskolc közbiztonságára ügyelő szerveknek a bemutatkozásra.

Rendőri munka testközelből

– Az augusztus végén lezáruló Kapuzörgető projekt utolsó nagyszabású eseményén vagyunk – mondta Lichtenstein Raymond, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület Kapuzörgető projekt szakmai vezetője. – Ősszel más formában, de folytatni szeretnénk. A mai programon megpróbáltuk egy helyen bemutatni Miskolc rendvédelmi szerveit, hogy az emberek megismerkedhessenek velük. Eljöttek a megyei és a városi rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának és az áldozatsegítő központnak a munkatársai. A közlekedésbiztonsággal foglalkozó rendészek hoztak kipróbálható rendőrmotorokat, illetve egy ügyességi kerékpáros pályát állítottak fel. Emellett Bike­Safe-regisztrációra is lehetőség nyílt, amelynek során rendszámmal látják el a kerékpárokat.

A színpadon mazsorett- és dzsúdóbemutatót, illetve tánc-, ének- és versmondó előadásokat tekinthettek meg a résztvevők. A Spider Mentőcsoport rendész és mentőkutyái is megmutatták tudásukat. Kísérőprogramként különböző korosztályú gyerekeknek ugrálóvárat és játékkuckót állítottak föl, illetve kézműves-foglalkozásokat és vásárt tartottak, valamint pétanque-ozni is lehetett. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt félnapos véradást szervezett a program idejére. A rendezvény este a Rockláng Klub találkozójával és a Jam Fix Rock Band fergeteges koncertjével zárult.

(A borítóképen: A gyerekek imádták a rendőrmotorokat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában