Elismerés

2021.08.26. 19:00

Kitüntetett miskolci oktatók

Állami kitüntetéseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten a Pesti Vigadóban.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A miniszter ünnepi beszédében hangsúlyozta: Magyarország azért tekinthet vissza több mint egy évezredes múltra, mert mindig saját kezébe vette sorsát, és a bajban sem hagyta magát mások akaratának kiszolgáltatni. Ma is ez jelenti politikánk alapját – emelte ki.

Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést vehet át dr. Juhász Imre, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara Matematikai Intézetének egyetemi tanára, az Ábrázoló Geometriai Intézeti Tanszék vezetője a számítógéppel segített geometriai tervezésnek és a számítógépes grafikának mint tudományterületnek a műszaki felsőoktatásba való bevezetése érdekében végzett munkája elismeréseként. Valamint dr. Takács Gábor olajmérnök, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Miskolci Egyetem professor emeritusa több mint négy évtizedes kutatói-oktatói pályafutása során a fluidumbányászat területén elért, nemzetközileg is elismert eredményei, valamint a Miskolci Egyetem angol nyelvű olajmérnök mesterképzésének kialakításában betöltött szerepe elismeréseként.

Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehet át dr. Bánhidi Olivér okleveles vegyész, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara Kémiai Intézetének nyugalmazott címzetes egyetemi tanára az analitikai kémia területén elért tudományos eredményei, valamint a Miskolci Egyetemen folytatott több évtizedes oktatói tevékenysége elismeréseként.

Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehet át dr. Mertinger Valéria kohómérnök, anyagtudományi mérnök-fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara Fémtani, Képlékenyalakítási és Nanotechnológiai Intézetének igazgatója, egyetemi tanár a fémtan területén folytatott három évtizedes, kimagasló kutatói, oktatói munkája, valamint a mikroszerkezet-vizsgálat nemzetközileg is elismert szakértőjeként végzett iskolateremtő munkája elismeréseként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában