Olimpia 2020

2021.08.21. 18:30

Kis választék és drágaság Tokióban

Aranyáron keltek el a XXXII. nyári olimpiai játékok megvásárolható ereklyéi.

Kolodzey Tamás

Fotó: Ádám János

A ötkarikás játékokat egy évvel elhalasztották, de az esemény nevét – Tokió 2020 – érvényben hagyták. Ennek egyik oka az volt, hogy tavaly milliószámra gyártották a leendő érdeklődők és szurkolók által megvásárolható ajándéktárgyakat, amelyekre rákerült a viadal dátuma is.

Nem kaszáltak

– A létesítményekben nem voltak üzletek – mondta dr. Mészáros János miskolci ügyvéd, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, aki sportágvezetőként vett részt a Japánban tartott versenyeken. – Tokióban láttam néhány hivatalos márkaboltot, ezekben azonban közel sem volt akkora választék, mint amekkorára számítottam. A szervezők persze tudták, hogy a kabalákból, pólókból, bögrékből, kulcstartókból, hűtőmágnesekből, sálakból, sapkákból, legyezőkből, tollakból, jelvényekből, kitűzőkből – és így tovább, vég nélkül – most nem fognak dollármilliókat kaszálni, hiszen a játékokra a koronavírus-járvány miatt nem engedtek be külföldi nézőket, és az otthoni lakosok sem lehettek jelen a csatákon és küzdelmeken. A felsoroltak árai, mint általában minden eddigi olimpián, némi túlzással a csillagokat verték, aki persze akart, egy-egy terméket emlékbe megvett magának.

A Nemzeti Versenysport Szövetség elnöki tisztjét is betöltő sportember azt is megemlítette, hogy a hivatalos közreműködők – például a portások, a rendezők, a takarítók, a biztonsági szolgálat munkatársai, az éttermi vendéglátók, az önkéntesek és a bírák – a szervezők által biztosított ízléses kivitelű, jó minőségű feliratos, pamutból készült termékekben feszítettek.

(A borítóképen: A legkelendőbbek a tokiói pólók voltak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában