vízi vándortábor

2021.08.11. 19:30

Kenuban szelték a Duna habjait

A hátrányos helyzetű gyerekeknek hihetetlen kalandokban volt részük.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Hátrányos helyzetű, szendrői és szikszói gyerekek vehettek részt vízi vándortáborban nemrég. A diákok kenukban szelhették a habokat a Kolonics György Alapítvány és Juhász Gábor jóvoltából. Negyven olyan gyerek juthatott el Esztergomból Dömösön át Szentendréig kenuval, akik közül sokan még Miskolcon sem jártak. Hatalmas élményben volt részük, fogalmazott Kavalyecz András, a szendrői Abigél Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium igazgatója.

– Idén második alkalommal vehettünk részt a „mosolytúrán”, melyet a szendrői, hátrányos helyzetű gyermekeknek szerveztünk, de idén a szikszói tagintézményünk tanulóit is bevontuk. Utunk első állomása Esztergom volt, ahol megnéztük a bazilikát, majd másnap reggel mentőmellényekkel és evezőkkel felszerelkezve indultunk el gyakorolni. Délután fagyiztunk, sétáltunk, majd Betti néni vezetésével a lányok paprikás krumplit készítettek vacsorára. Vasárnap közel 20 kilométer megtétele után érkeztünk meg a festői dömösi táborhelyre: medence, biliárd, csocsó, pingpong várta a gyerekeket. Másnap a Rám-szakadék felé vettük az irányt Vida Gáborral. Kedden következett Szentendre, ahová mintegy 28 kilométer evezés után érkeztünk meg. Itt szintén két napot töltöttünk. Gyönyörű kis utcákon sétáltunk, fantasztikus dolgokat láttunk. Szerda délelőtt a supozást próbálhatták ki a táborozók, este pedig egy Kolonics Györgyről szóló filmet tekintettünk meg. A sportoló példaként állhat előttünk, hiszen szorgalommal, kitartással bármit elérhet az ember – tette hozzá az igazgató.

Kitárult a világ

Azzal folytatta, hogy csütörtökön a kedvezőtlen időjárás miatt nem evezhettek Budapestig, így busszal jutottak el a fővárosba. Sok közös fotót készítettek a városnézés alatt.

– Tengernyi élménnyel indultunk hazafelé. Megfogalmazódott bennünk, hogy mindenki gazdagabban, feltöltődve tér haza, mint ahogy elindult, hiszen olyan szépségeket láthattunk, olyan élményekhez jutottunk, amelyekhez egyébként talán sosem. A fiatalok előtt kitárult a világ. Köszönjük mindenkinek, aki segített bennünket ebben – tette hozzá az igazgató.

(A borítóképen: Esztergomnál jár a kenu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában