program

2021.08.03. 18:30

Kedvezményesen is nevezhetnek a Miskolci Egyetem hallgatói a Tisza-tó-átevezés és -átúszásra

A szabadidősportokat és a Tisza-tavi régiót is népszerűsíteni szeretnék a programmal.

Apagyi Beáta

20210511 Tiszaderzs A felkelő nap első sugarai a Tisza-tó felett Napkelte, napfelkelte Fotó: Ujvári László UL Új Néplap ÚN

Forrás: MW

Fotó: Ujvári László

A Balaton-átevezés és átúszás mintájára szervezi meg idén a Tisza-tó-átevezést és -átúszást a Magyar Úszó Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség augusztus 7-én 9 és 17 óra között.

Az esemény célja, hogy népszerűsítse a vízi szabad­idősportokat és a folyamatosan fejlődő Tisza-tavi régiót.

Az átevezésre, illetve az átúszásra a Miskolci Egyetem hallgatói augusztus 3-ig kedvezményesen jelentkezhetnek az esemény hivatalos oldalán. A jelentkezés előtt el kell küldeniük az [email protected] e-mail-címre a saját és az intézményük nevét, telefonszámukat és a diák­igazolványuk számát. Ebben az esetben 30 százalékos kedvezménykódot kapnak, amit a hivatalos nevezési felületen be tudnak váltani.

Bárki jelentkezhet

Berényi Péter, a Tisza-tó-átevezés és -átúszás főszervezője korábbi nyilatkozatában elmondta, hogy a Miskolci Egyetem a mozgás és a sport elkötelezett híve, ahol hangsúlyt fektetnek az egészséges életmódra való ösztönzésre.

– Az egyetem klubja, a MEAFC a versenysport mellett a szabadidősportra is nagy hangsúlyt fektet. A Miskolci Egyetem Sportközpontban magas színvonalon valósulnak meg a testnevelésórák, igyekeznek a lehető legtöbb diákjukat a testmozgásra buzdítani. Mi szeretnénk ebben segíteni, ezért is próbáltuk megkönnyíteni a hallgatóik részvételét a Tisza-tavi eseményünkön – tette hozzá.

A teljesítmény és a mozgás mellett a jó hangulatról, a társaságról is szóló egész napos program szervezői nemcsak az egyetemistákat, hanem minden érdeklődő jelentkezését szeretettel várják.

A 8 kilométeres átevezés az Abádszalók–Kisköre–Abádszalók távon, míg a 3 és fél kilométeres átúszás az Abádi-öbölben esedékes. A végső nevezési idő augusztus 3., helyszíni nevezésre nincs lehetőség.

Amennyiben az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az időjárási körülmények alkalmatlanok a program lebonyolítására, a szervezők az esőnapra – augusztus 14-e és augusztus 21-e – csoportosítják át az eseményt. További információk a tiszato2021.hu oldalon.

(A borítóképen: Napfelkelte a Tisza-tó fölött. A Miskolci Egyetem hallgatóinak jutányos az átúszós-átevezős programra való jelentkezés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában