XVI. Halléfőző verseny

2021.08.17. 11:00

„Isten éltesse Vilyvitány lakóit!”

Tiszai halászlét merítenek kis bográcsba a halászlé hungarikummá nyilvánítása alkalmából szervezett rendezvényen a Tiszafüredhez tartozó Tiszaörvényen 2017. április 7-én. A Hungarikum Bizottság március 21-én a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákat, valamint a tiszai halászlét.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Halléfőző versenyt tartottak szombaton Vilyvitányban, immár a XVI. alkalommal. A rendezvényen Hörcsik Richárd, Abaúj és Zemplén országygyűlési képviselője is részt vett. Ekként számolt be a történtekről:

„Mindig örömmel jövök ide, hiszen nagyapám szülőfalujaként nagyon közel áll a szívemhez. Ma nagy megtiszteltetés ért azzal, hogy a település Díszpolgári Címmel tüntetett ki. Végtelenül hálás vagyok, de valójában én tartozom köszönettel a település vezetőségének azért, hogy mindig kiváló kezdeményezésekkel, fejlesztésekkel és a maihoz hasonló remek rendezvényekkel tartják össze a közösséget és ennek a közösségnek én is tagja, a fejlesztéseknek aktív segítője lehetek. Kívánom, hogy az elmúlt évtizedekhez hasonlóan még számos alkalmunk legyen az együttmunkálkodásra, a találkozásra!

Köszönöm az elismerést! Isten éltesse Vilyvitány minden lakóját!”, fogalmazott a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában