Miskolci Egyetem

2021.08.26. 14:00

Gólyákkal volt tele az egyetem

Színes programokkal készültek a szervezők a táborba jelentkező friss hallgatók számára.

Apagyi Beáta

Fotó: Bujdos Tibor

Hangos „jó szerencsét!” felkiáltások, vidám arcok, a karoknak megfelelő színű pólókat viselő fiatalok – ez jellemezte a hangulatot, amikor szerda délelőtt ellátogattunk a Miskolci Egyetem gólyatáborába, ahol épp az UFÓ sportcsarnoknál tartott sportnap programjain vehették részt a frissen felvett hallgatók.

Nem volt fennakadás

Jaskó Esztertől, a szervező csapat tagjától megtudtuk, először tagja a Miskolci Egyetem gólyatáborát megvalósító társaságnak a Bölcsészettudományi Kar Szociális és Ösztöndíjbizottság elnökeként. – Az idei évben nemcsak én, hanem az intézményből karrá avanzsált Bartók Béla Zeneművészeti Karral bővült a szervezői gárda, így együtt hozhattuk létre az ismerkedős hetet – mesélte Eszter. – Több mint hatvan gólya érezte úgy, hogy szeretne részt venni a táborban, ehhez azonban érkezéskor szükséges volt bemutatni az oltást alátámasztó védettségi igazolványt, ennek hiányában pedig egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet. Előbbit egy QR-kód-olvasó applikáció segítségével ellen­őriztük. Nagyon figyeltünk arra, hogy ez minden hallgatónál rendben legyen, szerencsére nem akadt ebből fakadó probléma. Továbbá arra is fokozottan figyelünk, hogy a rendezvény ideje alatt legyenek kihelyezve ­fertőtlenítőpontok, a kollégiumi szobákban a teljes létszám helyett kettő-három gólyát helyeztünk el, testhőmérsékletet mérünk – folytatta.

Levezették a feszültséget

– Ami a programokat illeti, készültünk strandolási lehetőséggel, bobozással, lézerharccal, zenés-táncos mulatsággal, számháborúval, csillagtúrával, kincskereséssel, sportnappal. Nagyon jó a hangulat, úgy tapasztaljuk, hogy a résztvevőknek szükségük volt már arra, hogy kiheverjék a koronavírus-helyzetet, levezessék a felvételi eljárás által okozott feszültséget. Igyekszünk most magunk mögött hagyni a problémákat. Úgy érezzük, az elsőévesek jól érzik magukat, és szeretik a programjainkat, csütörtök reggel azonban könnyes búcsút veszünk egymástól – tette hozzá.

– Külön kiemelném, hogy szerettük volna támogatni a környékbeli vállalkozásokat, ennek megfelelően egy helyi videó- és fotókészítő kisvállalkozást kértünk fel az anyagok elkészítésére, amiből a későbbi fotómontázsok, videó fog készülni, melyeket elnézegetve szívesen nosztalgiázunk majd. A MEN szervezésében is részt veszek, de egyelőre itt vagyunk a jelenben, és ennek próbáljuk kiélvezni minden percét. Véleményem szerint a pandémia néha teremtett olyan helyzeteket, amelyek nehezítették a szervezést, de a csapat gördülékenyen vette az akadályokat, jól ment a közös munka – mondta végezetül a szervező.

Tetszik, hogy mindenki komolyan veszi a versengést

Muszbek Noémi

Muszbek Noémi anglisztika szakra nyert felvételt, elmondása szerint hatalmas élmény a gólyatábor. – Az idősebb egyetemista ismerősök sokat meséltek az eseményről, azt mondták, a részvétel kötelezően ajánlott. Az egyetemi élet kezdetének elengedhetetlen része. Tetszik, hogy mindenki komolyan veszi a versengést, izgalmasak a programok, bár semmi nincs ránk erőltetve. Legjobban a kötélhúzás, a sorversenyek tetszettek, folyamatosan indulózunk, versengünk, a közös cél, hogy nyerjünk, ez nagyon jól összekovácsol bennünket a leendő csoporttársakkal – sorolta a rendezvény pozitívumait a leendő hallgató. Bodira Martin Botond szintén anglisztika szakos hallgatóként kezdi meg az egyetemi tanulmányait szeptemberben, csakúgy, mint Noémit, őt is ismerősei sarkallták arra, hogy jelentkezzen a gólyatáborba.

Először a campuson

– A legszimpatikusabb program eddig a sportnap volt számomra, az összes mozgásformában igyekeztem eredményesen szerepelni, legyen szó kötélhúzásról, erőnléti feladatokról. Bár Miskolcon élek, ilyen módon most jártam először a campuson, új élmény volt számomra megismerni a környezetet, az épületeket. Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy a Miskolci Egyetem campusa Magyarországon a legszebb – emelte ki Martin.

(A borítóképen: Mozgalmas nap volt szerdán a gólyatáborban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában