Évforduló

2021.08.31. 14:30

Felzárkózott Sajóbábony a vidéki kisvárosokhoz

Színes programokkal, bemutatókkal, koncertekkel, gyermekfoglalkozásokkal várták a lakosságot.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: NHK

Minden évforduló jó alkalom arra, hogy összejöjjünk és örüljünk a találkozásnak, hogy együtt ünnepeljünk, nincs ez másképpen egy város életében sem – mondta Szilva István, Sajóbábony polgármestere a 13. alkalommal megrendezett városnapon.

Több fejlesztés

Az eltelt több mint egy évtized alapján mérleget lehet vonni. Ma már elmondható, hogy jó döntés volt a várossá válás. Ezt igazolják a fejlesztések és az is, hogy így elérhetővé vált az európai uniós támogatások széles köre. A valóságban is megkezdték a felzárkózást a vidéki kisvárosokhoz, tette hozzá a polgármester.

Ez a nap nemcsak az ünneplésre ad alkalmat, hanem számvetésre is – mondta Hubay György, a térség fideszes országgyűlési képviselője. Ünnepeltek együtt iskolai bálon, nemzeti és állami ünnepen, de dolgoztak együtt különböző pályázatok kidolgozásán is – tette hozzá. A városi létnek kötelezettségei vannak. Ez a feladat folyamatos munkát és odafigyelést kíván. Nagyszerű dolog látni a város fejlődését, a város és közösség építését. Szívesen segít a jövőben is a pályázatok menedzselésében, hogy a közművesítés teljeskörűen kiépülhessen – hangsúlyozta a képviselő. Majd emlékeztetett arra, hogy alig egy éve lecserélték a település önkormányzatának teljes villamos hálózatát, de út-, valamint járdafelújítás is történt, illetve pár hónapja átadásra került az új bölcsőde. Idén pedig újabb útfelújításra nyert támogatást az önkormányzat, több mint 36 millió forint értékben.

(A borítóképen: A gyerekek is jól érezték magukat a városnapon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában