Fiatalok

2021.07.22. 07:00

Végre bulizhatnak a fiatalok

A járványhelyzet, mint minden mást, a fesztiválokat is átszervezte, de idén már vannak és lesznek is rendezvények.

20190717 Debrecen fotó: Kiss Annamarie Hajdú-Bihari Napló A Campus fesztivált rendezte meg a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. a Nagyerdei Stadionnál.

Fotó: MW

Több fiatal is elmondta, hogy a karantén után rájuk fér a pihenés és a szórakozás. Miklós elmondta, hogy minden évben meglátogatja a Campus Fesztivált, ez idén sem maradhat ki.

„Egész évben ezt a pár napot várom, végre lesz lehetőségem egyet bulizni az ország legmenőbb fesztiválján. Muszáj bepótolni azt, ami elmaradt, most van rá lehetőségem.”

Renáta a Strand Fesztiválon tombol majd egyet.

Lehetőségek tárháza

„A vendéglátóiparban dolgozom, így tudom, hogy mennyire nehéz volt az elmúlt egy év, de az oltásoknak köszönhetően újra tudunk egyet bulizni és az elmúlt kemény hónapok stresszes pillanatait elfelejteni” – nyilatkozta. „Nagyon fontosnak tartom, hogy legyen az évben egy-két olyan rendezvény, amelyen aktívan ki tudunk kapcsolódni. Erre a legjobb valamely belföldi helyszín, hiszen itt nagyobb biztonságban tudunk mulatni, mert külföldön nem túl jó a helyzet idén sem” – egészítette ki. Eredetileg szeretett volna külföldre is menni, de a mostani adatokat látva ezeket lefújta.

Péter nagyon sokat dolgozik egyetem mellett, de elmondta lapunknak, hogy a Campus Fesztiválon ott lesz.

„Semmi pénzért nem hagynám ki, hiszen találkozhatok az egykori csoporttársaimmal és a számomra érdekes fellépőkkel. Jó kiruccanni a hétköznapokból és jól érezni magunkat. A fesztiválon ismertem meg a barátnőmet, és így számunkra kultikus hely is Debrecen” – idézte fel, hogy miért fontos számára az esemény.

Idén a járványhelyzet kedvezőbb alakulásának következménye, hogy egyre több fesztivál megrendezését jelentették be a tavaszi hónapokban. A megrendezésük nem kis feladat, hiszen az átlagosnál több óvintézkedés betartására van szükség. A gőzkieresztésre hamarosan máshol is akad lehetőség bőven. Csak néhányat kiemelve a nagy rendezvények közül: július 21-én, azaz ma kezdődik a Campus Fesztivál, majd még ebben a hónapban várják a vendégeket a Művészetek Völgyére és a Paloznaki Jazzpiknikre, augusztusban pedig érkezik az MCC Feszt, az EFOTT, a Szegedi Ifjúsági Napok, a balatoni Strand Fesztivál, végül pedig a Tranzit Tihanyban. Bár a legnagyobb fesztiválokat, mint a Balaton Sound, a VOLT vagy a Sziget, már korábban lefújták, mégis úgy tűnik, a repertoár csak bővült – számolt be az origo.hu.

A leglátogatottabb

Az egyik leglátogatottabb helyszín minden évben a Campus Fesztivál Debrecenben. Nemcsak az egyetemisták, de már a középiskolások és a felnőttek körében is népszerű. Tavaly sajnos nem tudták megtartani, idén viszont behozzák a lemaradást a fesztivál szervezői: négy napon keresztül két nagyszínpadon és számtalan programhelyszínen szervírozzák a jobbnál jobb fesztiválprogramokat július 25-ig. Fellép többek között a Bagossy Brothers Company, a Halott Pénz, a 30Y, a Punnany Massif vagy a Follow The Flow. A ­mainstream poptól az alternatív folk-rock­ig lesz minden – olvasható a funzine.hu-n.

Megrendezik a másik legnépszerűbb fesztivált, az EFOTT-ot is.

Ezen a nyáron a Velencei-tó környéke ad otthont a rendezvénynek. Két nagyszínpaddal és nemzetközi produkciókkal rendezik meg az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT) augusztus 11–15. között – közölték a fesztivál szervezői az MTI-vel.

Több mint száz fellépő várja a bulizni vágyókat, ezek közül csak párat sorolunk fel. A Halott Pénz, a Wellhello, a Follow The Flow, a Petőfi zenei díjas Bagossy Brothers Company, Majka & Curtis, a Brains, Horváth Tamás, a Margaret Island, a Magna Cum Laude, Rúzsa Magdi, Király Viktor, a ByeAlex és a Slepp, az Irie Maffia és a The Biebers is koncertet ad idén az EFOTT-on – jelentették be, hozzátéve, hogy a listát a fesztivál honlapján folyamatosan frissítik.

Már nagyon várták

„Másfél éve bízunk benne, hogy egyszer már lecsillapodik a járvány, túl leszünk a nehezén, és visszatérhetünk a normális élethez, aminek része a kulturált kikapcsolódás is. Most elérkezett ez a pillanat, amire talán mindannyian jobban vágytunk, mint valaha. A háttérben közben folyamatosan dolgoztunk, hogy amint lehet, megoszthassuk a közönséggel, mivel készültünk a nyárra” – nyilatkozta a fesztiváligazgató.

Nemcsak a nyári kánikula robbant be az elmúlt hetekben, de a magyar fesztiválszezon is új életre kelt. Egyrészről ez köszönhető annak, hogy rendkívül sikeres hazánkban a járványügyi védekezés. Bár néhány nagy nyári fesztivált még tavasszal lemondtak a szervezők, a programpaletta úgy tűnik, színesebb, mint valaha.

(A Campus Fesztiválon Debrecenben 2019-ben. Az idén is lesz, ma kezdődik, vasárnapig tart)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában