zenekar

2021.07.30. 15:30

Új Road Movie-klippel tért vissza Miskolcra a Bohemian Betyars

Tájszólással rúgják be az ajtót.

Forrás: Bohemian Betyars

A Bohemian Betyars hazatért Miskolcra, ahol egyes vélekedések szerint megírta Borsod-Abaúj-Zemplén megye legújabb alternatív himnuszát. A felhőtlen vidámságot sugárzó zene mellett olyan szavak szerepelnek, amiket jószerével csak a borsodiak értenek. Egy nap után 15 ezer megtekintést ért el a legnépszerűbb videómegosztó csatornán a Makuka, a Road Movie országjáró videóklip-sorozat tizenharmadik klipje.

Furikon a kilátóhoz

Makukával a lajbi zsebében, furikon szállítják fel a zenekar egyik tagját, Kakast az Avasra a Freund Ádám rendezte klipben.

A zenekar tagjai a dal megírása előtt összegyűjtöttek és cetlikre írtak mintegy negyven olyan szót, amelyet jellemzően csak a megyében használnak, majd azok közül kalapból kihúztak egyet-egyet, és azt felhasználva írták a dalszöveget, soronként, mígnem végül összeállt a nóta – tudtuk meg Fehér Gábor basszusgitárostól, aki a zenekar menedzsere is egyben.

Amellett, hogy ismerték a szavakat a családban, még ellenőrizték is a jelentéseket.

– Az volt a koncepciónk, amikor megkaptuk ezt a felkérést, hogy képviselhetjük Borsodot, és megnéztük a korábbi filmeket, hogy mindenképpen valami bohókásabb, hozzánk közelebb álló stílust válasszunk – fejtette ki a menedzser.

A zenekar a következő nagylemezének utómunkálatain dolgozik jelenleg, és számos fellépés is vár rá a nyár folyamán, a nagy sikerű debreceni Campus Fesztivál után augusztus 18-án a Budapest Parkban a bosnyák Dubioza kolektiv zenekarral.

Miskolc a tizenharmadik állomása a Road Movie videóklip-sorozat ország- és világjárásának. A 2019 nyarán a Balaton déli partjáról indult sorozat járt már a Hiperkarmával a Mecsekben, a Roaddal a Mátrában, Rúzsa Magdival a vajdasági Kishegyesen, a Bagossy Brothers Company gyergyói hegyei között, Miskolc előtt pedig Székesfehérvár, Debrecen, Budapest és legutóbb Sopron is megmutatta már magát. A Road Movie dalaiban és klipjeiben ismert magyar zenekarok, énekesek mutatnak be egyegy szívükhöz közel álló tájat a saját szövegeiken, dalaikon, emlékeiken keresztül.

(A borítóképen: A Makuka forgatásán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában