jótékonyság

2021.07.31. 12:00

Tovább sütnek a miskolci édesanyák

A fontos munkát végző emberek olykor könnyes szemmel kérdezik: valóban ők kapják a süteményt?

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónktól

A miskolci édesanyák a járvány harmadik hullámában hoztak létre egy csoportot annak érdekében, hogy süteményekkel és egyéb finom étkekkel kedveskedjenek a Covid-osztályon dolgozóknak. Bár a járvány csillapodott, de a lelkes asszonyok a mai napig fáradhatatlanok, továbbra is minden héten finomabbnál finomabb süteményeket készítenek. Véleményük szerint bőven vannak még olyanok, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a mindennapokban, de amíg nincs baj, észre sem vesszük őket.

Rácz Emőke, a Hála-süTeam csoport egyik létrehozója azt mondta az Északnak, bár ma már nem állnak mellettük olyan sokan, mint a járvány harmadik hulláma idején, de három édesanya és két idősebb hölgy továbbra is kitartó.

Folytatják

– Az elmúlt héten a 112 segélyhívó dolgozóinak vittünk süteményeket, és voltunk a családsegítőknél is. A családsegítőknek minden telephelyét szeretnénk majd meglátogatni. Megleptük a Gyermekváros dolgozóit, hiszen ők is rendkívül nehéz munkát végeznek, és jártunk a tűzoltóknál. Elképesztő, hogy ők milyen alacsony fizetésért végzik hősies munkájukat. Ottjártunkkor azt mesélték, szerencse, hogy a szabadnapjukon másodállást tudnak vállalni, mert egyébként nem lenne elég a fizetésük a család fenntartására. Gondolkodunk azon, hogy rendőrőrsökön dolgozókat is meglepjük süteménnyel, valamint az idősotthonok munkatársait – sorolta Emőke, hozzátéve –; milyen jó lenne, ha más édesanyák is látnák, mennyire meghatódnak a dolgozók, amikor megkapják a sütiket. Csodálkoznak, és kérdezgetik, hogy tényleg nekik? Nemegyszer lábad könnybe a szemük, és megjegyzik, hogy velük eddig még senki nem volt ilyen figyelmes.

Emőke elmesélte azt is, hogy barátnőjével, Sipos Évivel hozták létre a csoportot, mindketten háromgyermekes édesanyák. Szeretnek másokkal törődni, gondoskodni, és hálájukat kifejezni.

– A barátaim azzal viccelődnek, hogy az én szeretetnyelvem az etetés, mert amikor feljönnek hozzám, mindent eléjük pakolok, ami csak van itthon. Mit tegyek, szeretek törődni másokkal – tette hozzá az édesanya.

(A borítóképen: Rácz Emőke, a Hála-süTeam csoport egyik létrehozója)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában