Kreatív megoldásokkal

2021.07.07. 12:00

Településszépítő mozgalmat indítottak

A község kinézetét, az ott élők hangulatát is javítják a szépítő tevékenységek.

Fotó: Olvasónktól

– Folyamatosan azon törtük a fejünket, hogyan lehetne még szebbé varázsolni a települést, ahol azért akadnak csúfító tényezők is szép számmal, például felújításra váró utak, romos állapotban lévő építmények – kezdte a témával kapcsolatos gondolatait Ötvös Béla, a település polgármestere. – Így Tátrainé Gulyás Gabriellával, az Izsó Miklós Általános Iskola vezetőjével eldöntöttük, hogy indítunk egy csoportot azon lakosok számára, akiktől lehet remélni, hogy megértik a szépítő tevékenységek üzenetét, és ki akarják venni azokból a részüket. Kezdetben 13-an gyűltünk össze a kultúrházban, hogy megbeszéljük a részleteket. Szinte azonnal meg is kezdődött az alkotómunka, a résztvevők kreatív megoldásokkal szépítették a környéküket, mindenki a saját elgondolása alapján. A példa pedig ragadóssá vált, és egyre többen csatlakoztak – tette hozzá.

Összetartásra sarkall

– Egy ilyen kis településen, mint Izsófalva a tenni akarás rendkívül fontos, az emberek hangulatát is javítja a kellemes miliő, továbbá csökkentheti az elvágyódás mértékét. Nem az a célunk, hogy versenyeztessük a lakosokat és alkotásaikat, sokkal inkább arra szeretnénk buzdítani őket, hogy tegyenek valamit a közösség érdekében. Ezenfelül összetartásra is sarkall az akció, ami szintén nagyon fontos, hiszen azért vannak a településen negatív példák, mind a mai napig gyakran meg kell küzdenünk a szemetelőkkel – mondta végezetül a polgármester.

(A bortóképen: Kedves ötlet, hogy élhetőbb legyen a település)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában