látványos műsor

2021.07.05. 14:45

Táncgála konferenciával a Művészetek Házában

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

A II. Országos Társastánc Gálát rendezték meg vasárnap a Művészetek Házában, amelyet szakmai konferencia egészített ki Hagyomány – Megújulás – Közösségépítés címmel. Ezen a napon a magyar társastánc formációs csoportjai találkoztak, majd adtak látványos műsort. A házigazda a Ködmön Formációs Táncegyüttes volt.

Meghívott vendégek voltak: Botafogó Táncegyüttes (Budapest), Valcer Táncstúdió (Debrecen), Bonita Sporttánc Egyesület (Veszprém) és eLTE BDC (Miskolc).

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. fenntartásában működő Ködmön Formációs Táncegyüttes 2018-ban ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját. A klub célja a versenytánc népszerűsítése mellett a tehetséges, elhivatott táncosok szakmai fejlődésének biztosítása és az egyéni, valamint csoportos versenyeztetés. A táncegyüttes folyamatos munkáját és a rendszeresen kimagasló eredményeket a tudatos és folyamatos utánpótlás-nevelés biztosítja. Ezen nemes kihívás szellemében Simon Csaba művészeti vezetésével, valamint Mezei Ágnes, Szinyei Edina és Garabuczi Zsófia szakmai irányításával folyik az egyéni és csoportos felkészítés a próbatermekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában