Faültetés

2021.07.08. 18:00

Szerelempark nyílt a Gárdonyiban

Szeretni bolondulásig programjában a harmonikus társas kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta a Miskolci Gráciák Egyesület.

Forrás: Olvasónktól

A fiatalok társas kapcsolataival, a párkapcsolatokkal összefüggő tudásának fejlesztésére, a természeti és a teremtett környezet iránti tiszteletük elősegítésére indított programot a Miskolci Gráciák Egyesület. A Szeretni bolondulásig című, nemrégiben zárult projektről Pelczné Gáll Ildikóval, az egyesület elnökével beszélgettünk.

– Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Fenntartható jövőért pályázatán nyertes projektnek a címében hivatkozott slágerszöveg játékos kalandozásra és az udvarlás kultúrájáról való közös gondolkodásra hívta a fiatalokat. Mindenképpen a családi kapcsolatokról, az összetartozás érzéséről szerettünk volna beszélni – mondta el elöljáróban Pelczné Gáll Ildikó.

Ültessenek fát!

A három részből álló programsorozat kezdetén a Montázs Drámapedagógiai Egyesület fiatal művészei három irodalmi mű alapján, három különböző időszakban jelenítették meg az udvarlási szokások átalakulását, a kapcsolatteremtés változásait, nehézségeit, a férfi és a nő találkozásának örök szépségét.

A Szeretni bolondulásig címen megrendezett párkapcsolati konferencia két irányból közelített a témához. Egyrészt híres magyar történelmi, irodalmi személyek, művek feldolgozása kapcsán kínált mintákat a jelenkori udvarláshoz, majd Pál Feri atya, a fiatalok nagy kedvence tartott előadást A magánytól az összetartozásig címmel, és boncolgatta a mai fiatalok élethelyzetét, társas kapcsolatait.

A fenntartható jövő a Gárdonyi Géza Művelődési Ház melletti Szerelempark kialakításával teljesedett ki. A Miskolci Gráciák Egyesület ezzel lehetőséget teremtett a fiatal pároknak, hogy esküvőjük, gyermekeik születését egy-egy fa elültetésével tegyék évtizedekre, akár évszázadokra is emlékezetessé.

– A Miskolci Gráciák Egyesület vallja, hogy a magyar társadalomban a család tradicionálisan fontos helyet foglal el. Természetes közegünk, amelyben egy gyermeknek a legnagyobb az esélye arra, hogy harmonikus felnőtté váljon. Ha a jövő nemzedékek életminősége érdekében össztársadalmi szinten tenni akarunk, elsősorban a fiatalokat, a családokat kell erősítenünk és támogatnunk – fogalmazott az elnök.

(A borítóképen: Faültetés a parkban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában