izsófalva

2021.07.10. 19:00

Sütés-főzés, kirándulás a szépkorúaknak

Belügyminisztériumi támogatásból alakították ki az idősek napközi otthonát Izsófalván.

Forrás: Olvasónktól

A fejlesztés eredményeként a település idős polgárainak nappali ellátására a Hangya szövetkezeti mozgalom XX. század elején épült székházát felújították, akadálymentesítették, valamint a gazdaságos működés érdekében napelemrendszerrel látták el. A 30 főt befogadó tágas, igényesen kialakított és bútorozott helyiségekben munkanapokon várják a szépkorú ellátottakat előre megszervezett kulturált szabadidős tevékenységekkel és étkezési lehetőséggel.

A napközi megvalósításával négy munkahelyet is teremtett a vezetőség. Ötvös Bélától, a település polgármesterétől megtudtuk, hogy az üzemeltetéshez többek között két gondozóra, egy takarítóra és egy karbantartóra volt szükségük. – A napközi otthon hatalmas népszerűségnek örvend az idősebbek körében, hiszen régóta vágytak már egy ehhez hasonló lehetőségre.

Színes programok

Bár volt két nyugdíjasklub a településen, de azon belül csak elvétve találkoztak a tagok, nem volt senki, aki rendszeresen foglalkozott volna az odajárókkal. A frissen alkalmazott két gondozó azonban rengeteg színes programot szervez számukra, kezdve a kirándulásoktól a sütéseken-főzéseken át egészen a különböző mozgásformák elsajátításáig. Egy nyugdíjas számára rendkívül egyformák a napok, a monotonitás elfásultságot okozhat náluk, amiből a programok, a közösség segíthet kizökkenni – emelte ki Ötvös Béla.

(A borítóképen: Műsor az átadóünnepségen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában