Kikapcsolódás

2021.07.28. 08:30

Síp nélkül Cortinában

A labdarúgó-játékvezetők most még pihennek, élvezik a nyarat, két hét múlva azonban már fütyülniük kell.

Kolodzey Tamás

Fotó: Olvasónktól

Lélegzetelállító képet kaptunk a megyei elit mezőny egyik szépreményű tagjától.

Jogi tanulmányokat folytat

– Amikor véget ér a szezon, akkor van lehetőségem arra, hogy kikapcsolódjak, utazzak, világot lássak – mondta a vonal olaszországi végén a miskolci Dédesi Mátyás, aki a megyei I. osztályú keret tagja. – Szeretek túrázni, hegyet mászni, kerékpározni, és itt minden adott ehhez. Édesapámmal és édesanyámmal, vagyis a családommal jöttem, s mondhatom, hogy Cortina d’Ampezzo, ez az észak-olaszországi kisváros – amely világszerte sícentrumként ismert – csodálatos.

A huszonkét esztendős dirigens persze, amikor tehette, a nyáron is vezetett meccseket: elküldték a gesztelyi tornára, kapott három utánpótlás-találkozót, és a Kazincbarcika NB III.-as csapatának egyik tesztmérkőzésén is közreműködött.

– Két hét múlva kezdődnek a bajnokságok, amelyekre szorgalmasan készülök – folytatta Dédesi Mátyás. – Sokat edzettem és futottam, és a bíráskodás elméleti részét sem hanyagoltam el. Komolyan veszem ezt a „szakmát”, hiszen az idő múlásával szeretnék bekerülni az NB III.-as keretbe, majd az a további célom, hogy minél magasabb szintre jussak a ranglétrán.

A játékvezető portréjához tartozik még, hogy a tanulásban is élen jár, hiszen az ELTE jogi karának hallgatója.

(A borítóképen: Dédesi Mátyás az olasz Alpokban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában