DVTK Hosszútávfutás

2021.07.22. 18:00

Sikert sikerre halmoz Kohári Szabolcs

Minden versenyén a dobogóra áll a hosszútávfutó fiatalember, akire nagyon büszkék a városban.

Fotó: Olvasónktól

Szép sikereket ért el a szikszói fiatalember, Kohári Szabolcs az elmúlt hetekben is. Ahogy beszámoltunk már róla, a fiatalember idén a DVTK színeiben debütált a profik között, és tavasszal megszerezte az első magyar bajnoki címét is. Azonban itt egyáltalán nem állt meg Szabolcs, hanem jöttek a további fantasztikus eredmények.

Július elején rendezték meg az „Ultra Tisza-tó” futóversenyt. A táv (a Tisza-tó körbefutása) 65 km, amelyen a több mint 250 induló között Szabolcs az 1. helyet szerezte meg! Időeredménye 4:40:04, ami majd egy órával jobb a tavalyi eredményénél. Szabolcs a saját oldalán részletesen beszámolt a versenyről, többek között arra is kitérve, hogy tudatosan készült a nagy melegben való futásra, így például a nyári időszakban is többször futott téli futóruhában. A verseny nagy részében egyedül, magára figyelve tudott futni, és nem volt különösebb problémája a 65 kilométer alatt.

Más egy ilyen táv után talán hetekig nem futna, nem úgy Kohári Szabolcs, aki két héttel később már az „Ultra Lupa-tó” 50 km-es versenyén vett részt, méghozzá 3:33:06-es idővel a 2. helyezést szerezve meg.

„A verseny péntek délután rajtolt, a Lupa-tó partjáról, majd Szentendre, Tahitótfalu érintésével értük el a kompot, ami átvitt minket Vácra (ez a kompos átkelés igazi különlegessége volt a versenynek, az átkelés miatti többletperceket a verseny végén jóváírásként visszakaptuk), majd következett Göd, Dunakeszi, és ezt követően a Megyeri hídon átkelve értünk vissza a Lupa-tóhoz. A táv első fele egész jól ment, még a meleg sem zavart. Mivel nem volt bringás kísérőm, így a frissítést magam oldottam meg. Összességében elégedett vagyok, 3 hét múlva Korin­thosz 80 km. Köszönöm Szikszó Város Önkormányzatának, hogy ezen a versenyen is részt vehettem” – írta a verseny után.

(A borítóképen: Szabolcs a dobogó tetején a tókör után)


https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/gyozni-tudott-a-szikszoi-fiatalember-5477035/

https://boon.hu/sport/helyi-sport/kohari-szabolcs-lett-az-50-merfoldes-bajnok-5459476/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/a-profik-kozott-is-helytall-a-szikszoi-fiatalember-5420017/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-legjobb-23-ev-alatti-volt-barcelonaban-3998616/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/ifju-maratonfuto-a-csapat-elen-3685247/

https://boon.hu/sport/meg-nagyon-hosszu-az-ut-spartaig-2458999/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában