segítség

2021.07.27. 19:45

Ötvenezer családonként, az élhetőbb lakhatásra

Nem csak az önellátást és élelmezést, a méltó lakhatási körülményeket is támogatja az ÖMÉFA a hátrányos helyzetű térségekben.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: ÖMÉFA

Korábban már beszámoltunk a miskolci Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány egyik fontos és innovatív kezdeményezéséről, a Kapirgáló programról, ami egy összetett megoldás-rendszer egyik eleme. Most az uniós projekt másik részeként hátrányos helyzetű családoknak segít az alapítvány lakhatási körülményeik higiénikusabbá tételében.

Abaújszántón, Encs-Fügödön, Ináncson és Szendrőládon közel ötven család részesülhet az „Élhető lakás” programelem támogatásából, árulta el Zsiros Viktória, a projekt szakmai vezetője. Minden család egy virtuális, 50 ezer forintos kerettel rendelkezik, melyet saját szükségletük, megítélésük, valamint a velük szorosan együtt dolgozó családmentorok javaslata alapján használnak fel, a projektgazda koordinációjával.

Felújítás, tatarozás

A kedvezőtlen lakhatási körülmények csökkentésére tett intézkedés keretében legfőképp a tisztasági festést és a burkolatok cseréjét valósítják meg. Elsőként Abaújszántón osztották ki a felújításhoz szükséges alapanyagokat hétfőn az alapítvány munkatársai, melyeket a családok nagy örömmel fogadtak.

Fotók: ÖMÉFA

A körülmények egészségesebbé, élhetőbbé tétele hozzájárul a családok lakhatási helyzetének és mentális egészségének javításához, valamint az új, jobb körülmények példaként szolgálhatnak a felnövekvő generáció számára, vázolta a program célját Zsiros Viktória.

 

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/csirkenevelde-egy-jobb-elet-remenyeben-5533279/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában