nászút

2021.07.07. 20:00

Már foglalnak a nászutasok

Keresgélnek a jegyespárok, de úgy tűnik, még sokan kivárnak.

Hegyi Erika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy felmérés szerint már gőzerővel szervezik a magyar párok a nászútjukat. Az 5,5 millió beoltott utáni könnyítések ugyanis az utolsó akadályt is elgördítették a nagyobb esküvők megrendezése elől. A házasulandók nem csak a rendezvényhelyszínek naptárait töltik meg, hanem hatalmas hajrában kezdik szervezni a nászútjukat is. Az egyik kedvelt egzotikus nászutas helyszínen, Tenerifén dolgozó vállalkozó például már alig győzi a házasulandóknak szóló árajánlatok írását.

Csak érdeklődnek

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a megyénkbeli párok még nem döntötték el, hol töltik a nászútjukat. Bárdos István, a Szerviz Iroda Utazásszervező Kft. marketingmenedzsere, turisztikai és idegenforgalmi szakember az Északnak elmondta, tapasztalatai szerint a külföldi utazások terén helyreállt a járvány előtti rend, de ez inkább a nyaralásokra érvényes, és nem a nászutakra. Sokan foglalnak Görögországba és a török riviérára, de nászutas párok közül csak néhányan. Mivel a fiatalok inkább a távoli, egzotikus utakat választják a mézeshetek helyszínéül, most még kivárnak a bizonytalan járványügyi helyzet miatt. Pedig az előző években kedvelt volt a Maldív-szigetek, Mauritius, a Seychelle-szigetek és Tenerife, de közelebb is találunk nászutas országot, Ciprust.

– Belföldön szintén vannak olyan szolgáltatók és utazásszervezők, melyek kimondottan az esküvő utáni utakra építenek. Eger, Egerszalók vagy megyénkben Lillafüred jöhet számításba ebből a szempontból. Teneriféről pedig azt lehet mondani, hogy az érdeklődés valóban megugrott a sziget iránt, de a foglalások még nem indultak be igazán – fogalmazott Bárdos István.

A megyénkbeli szállodák is várják a nászutasokat, az egyik miskolci hotel ekképp csalogatja a párokat:

„Ahhoz, hogy a nászút tökéletes legyen, nem kell feltétlenül homokos tengerpart, pálmafák, luxuskörülmények. Szerintünk ugyanúgy lehet tökéletes nászút egy csodás bükki kirándulás lillafüredi kisvasutazással, fürdőzéssel az európai hírű barlangfürdőben Miskolctapolcán, vagy éppen egy romantikus, gyertyafényes vacsora éttermünkben. Töltsék a mézeshetüket Miskolcon, és pihenjék ki az esküvőszervezés fáradalmait szállodánkban!” – szólnak a kedves sorok.

Az egyik esküvőszervező iroda pedig ciprusi utakat ajánl a nászutasok számára, sőt a legjobb szállásokat is összegyűjtötte a mézeshetekre.

„A külföldi nászút esetében sok pár számára fontos, hogy a szállás könnyen elérhető legyen, ne kelljen sokat utazni, viszont annál nagyobb élmény legyen a hotel és a tengerpart nyújtotta kikapcsolódás. Ciprus ehhez tökéletes úti cél, hiszen a sziget bámulatos vízparti helyekkel és luxusszállásokkal várja a nászutasokat, ráadásul elérhető távolságra fekszik Magyarországtól” – írják.

Több barátnője is férjhez megy az idén Molnár Dórának. A miskolci fiatal lapunknak elmesélte, az egyik barátnője és vőlegénye úgy döntöttek, hogy várnak egy évet a nászúttal. Egyrészt emlékezeteset akarnak, valami nagyon szép helyen, és gyűjtögetnek még hozzá egy kicsit. Arra számítanak, hogy az út fele összejön a nászajándékba kapott pénzből. De a járvány miatt sem indulnak el az idén, mert nincs még rajta túl minden ország.

– A másik barátnőm és a vőlegénye szintén úgy döntött, jövőre mennek nászútra. Egzotikus helyre szeretnének utazni, olyan országba, ahol egyelőre nem fogadnak külföldieket. Úgyhogy ebben az évben a barátokkal nyaralnak belföldön, a nászutat pedig elhalasztják jövőre – mesélte Dóra.

(A borítóképen: A szervezők itthoni helyszíneket is ajánlanak a nászútra az ifjú pároknak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában