Egészség

2021.07.14. 18:30

Komolyabban vesszük az egészségmegőrzést

Balogh Csilla

A nők egészségtudatosabbak, mint a férfiak, de a járványhelyzet hatására csaknem minden második válaszadó komolyabban veszi az egészségmegőrzést – igazolja a Béres Gyógyszergyár és a Szeretlek Magyarország közös felmérése. Ez alapján úgy tűnik, hogy a járványhelyzet egyik pozitív hozadéka, hogy jobban értékeljük az egészségünket, legalábbis a megkérdezettek 44 százaléka ezt jelölte meg az elmúlt időszak pozitívumaként, és 94 százalék úgy véli, hogy a saját felelősségünk, hogy egészségesek maradjunk. A válaszolók 39 százaléka azt találta a legproblematikusabbnak, hogy a bezártság miatt nem tudott eleget mozogni. A járvány sokunkat új szokások kialakítására sarkallt, amelyek közül az immunrendszer támogatása vezet 50 százalékkal, a kézmosás és a stressz levezetése 42-42 százalékkal a második helyre került a megkérdezettek körében. Bár a válaszadók 39 százalékának nehézséget okoztak a bezártság miatti korlátozott mozgási lehetőségek, a válaszadók 32 százaléka mégis gyakrabban mozgott, sportolt. Új szokás az is, hogy a megkérdezettek 29 százaléka az online ügyintézésre is áttért. Mindent összevetve a válaszolók legnagyobb része úgy gondolja, hogy egészségi állapotunkra az életmódunk van leginkább hatással. Második helyre került a genetikai háttér, harmadik helyre a környezeti hatások, negyedikre pedig az egészségügyi rendszer állapota.

(A borítóképen: A stressz oldása sok mindenkinek vált fontossá)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában