kutyás futás

2021.07.06. 18:30

Jól bírták a tempót a gazdik és az ebek

Népes mezőny mérte össze erejét a hét kilométeres kutyás futáson is.

Kolodzey Tamás

Fotó: KT

A napokban harmadszor rendezték a Fedrid Császta Trail elnevezésű futóversenyt, melynek az Edelény határában lévő Császta szőlőhegy adott otthont.

Rendszeresen edzenek

Az Edelényi Futók Egyesülete viadalán rajthoz állók nyolc kategóriára neveztek, és a futók egyben jótékonykodtak is, hiszen nevezési díjuk egy részét a Magyarországi Légimentésért Alapítványnak ajánlották fel. A számok közül a kutyás futás bizonyult a legérdekesebbnek: a sportolóknak és háziállatuknak hét kilométert kellett megtenniük a rekkenő hőségben, a kanyargós, hegyes és dombos utakon.

– A jelentős szintkülönbség próbára tette a gazdikat és a négylábúakat is – mondta célba érkezése után Fischer Ferdinánd, az egyre népszerűbb esemény névadó főtámogatójának ügyvezetője, majd hozzátette: – Szponzorként fontosnak tartottam, hogy magam is szerepeljek, ráadásul rendszeresen futunk, edzettek vagyunk, így mindketten jól bírtuk a tempót, bár a kutyám a végére talán jobban elfáradt, mint én.

A duó 36 perc és 42 másodperc alatt teljesítette a távot – az idő bronzérmet ért –, az eredményhirdetésen pedig természetesen együtt álltak a nagyszínpad dobogójára a győztes Hatvani Barnabással és a második Vámos Imrével, és a kutyáikkal.

(A borítóképen: Fischer Ferdinánd névadó főtámogató és kutyája [a dobogón jobbról] díjazott lett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában