Az elmúlt hét legérdekesebb képei

2021.07.31. 19:30

Miskolci alpaka, római rally, kassai gyorsvasút – bebarangoltuk fél Európát

Kiválogattunk néhányat – a teljesség igénye nélkül – az elmúlt hét legérdekesebb képei közül. Nézd meg te is!

Fotó: Kozma István

Alpakacsikó született a Baráthegyen, ami azért kuriózum, mert az egész megyében nem született még alpakabébi. A kiscsikó kimaxolta a cukiságfaktort ezen a héten, ezért nem tudtunk egyetlen fotót választani, így megnézhetitek a teljes galériát, amely róla és a kedves mamáról készült.

Róma nem véletlenül kapta a Cittá Eterna, vagyis az örök város elnevezést. Nem csoda, hogy a látványos autóversenyeken készült fotók közül is kiemelkedik a Rally di Roma Capitale-n a Herczig Norbert – Ferencz Ramón párosról verseny közben készített rusztikus fotográfia. Az már „csak” hab a tortán, hogy a dobogó harmadik fokán landoltak, megszerezve ezzel harmadik ERC dobogós helyezésüket.

Örömteli együttműködési megállapodás. Na, de a peronon? Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és Rastislav Trnka, a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke pontosan ezt tették Hidasnémeti vasútállomásán, hiszen a megállapodás következtében gyorsforgalmi vasúti hálózat épülhet Miskolc és Kassa között. Csak stílusosan…

Fotó: Kozma István

Tavaly a pandémia miatt elmaradt, de idén – agusztus 24-e és 28-a között – megtartják a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált. A Miskolci Balett meghívására a városba érkeznek a hazai és külföldi táncvilág különleges produkciói.

Fotó: Bujdos Tibor

A XI. Görgei Emléktúra a hagyományőrzés jegyében telik, így a résztvevők – fotónkon a Gömöri Lovas és Hagyományőrző Egyesület tagjai – ennek szellemében keltek útra, Talián Zoltán diakónus áldásával Ózdról július 30-án, pénteken.

Fotó: Kerékgyártó Mihály

A 2021/22-es évad nyitányán az Aqvital FC Csákvár FC vendége lesz a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata vasárnap 19 órától Felcsúton. Az évad előtt sajtótájékoztatót tartottak, ahol bemutatkozott az új csapatkapitány, Polgár Kristóf is.

Fotó: Kozma István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában